Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 28 de març del 2008

L'alcalde de Paterna utilitza la tècnica de no contestar a les preguntes de l'oposició i veta les intervencions dels membres del seu propi govern

Ripoll es pregunta: És que Agustí no confia en el seu equip? - La portaveu qualifica de atemptat a la democràcia l'actitud dels polpulars
La portaveu del grup municipal Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha criticat durament l'actitud del govern del PP, personalitzada en el seu alcalde el Sr. Agustí, amb relació a l'actitud presa en els plens en referència a les preguntes fetes des de l'oposició. Ripoll sempre ha defés que el ple és el lloc on han d'arribar les mínimes preguntes. Les regidore i regidors tenen la suficient proximitat i possibilitats físiques per a esbrinar el que creguen convenient, i oferir d'esta manera el temps suficient i l'oportunitat a la ciutadania que haja aconseguit no anar-se o adormir-se per a poder participar en la secció de precs i preguntes.
Des que es va constituir la corporació municipal, Compromís per Paterna ha intentat per tots els mitjans fer les preguntes a través del registre, sempre en dos exemplars, una per a la regidoria corresponent i un altra per a alcaldia. Però sempre hi han hagut problemes amb les respostes: unes vegades s'han perdut, altres no han arribat. Un muntó d'excuses que inclús posen en evidència al funcionariat al qüestionar el seu treball. I això ens consta que no és cert. En alguna ocasió, els membres de l'equip de govern han contestat fins a tres vegades a la mateixa pregunta. El mateix funcionariat no sap ni a qui ha de dirigir la pregunta.
Davant de la falta de resposta i la vulneració evident del dret a la informació dels partits de l'oposició, el grup municipal Compromís per Paterna s'ha vist obligat a traslladar estes qüestions als plens, a pesar d'haver ratificat en cada sessió la falta de voluntat del PP per informar de forma eficaç. Però, la situació no sols contínua sinó que s'agreuja, segons ha lamentat Loles Ripoll.
Així mateix, la majoria de les regidores i regidors estan vetats a contestar o intervenir en les sessions plenàries. "De la majoria dels edils del PP no coneixem ni la seua veu, encara que confiem que la tinguen i la utilitzen, igual que les mans, per a dur a terme de la millor manera possible un treball degudament retribuït", ha criticat la portaveu.
Al contrari, l'estratègia de l'actual govern de Paterna per a desinformar a l'oposició i la ciutadania és la següent: en el ple següent passen les respostes per escrit a la Secretaria, que les ha de repartir en el moment i tornar-les a arreplegar ja que ni tan sols entreguen còpia, amb la qual cosa s’arriba a una situació patètica i ridícula, perquè pràcticament els regidors de l'oposició no tenen temps ni de llegir-les. "Moltes vegades ens resulta molt difícil conèixer el motiu de la pregunta i analitzar la resposta, ja que algunes vénen de diversos plens anteriors", ha apuntat Ripoll. Però, el més preocupant és que l'alcalde ha manifestat la seua voluntat de seguir amb esta actitud durant tota la legislatura. Segons Ripoll, "això suposa, a més de resultar una contradicció amb la seua suposada aposta per la Participació Ciutadana, i el seu ja quasi inaudita afició per formar taules de treball i reunir-se fins amb els fanals, una falta de respecte amb l'oposició i amb la ciutadania".
La majoria de les preguntes que realitzem des del grup municipal dins del nostre compromís per exercir una bona oposició, naixen de les inquietuds que les veïnes i veïns ens transmeten, i als que també representem. "Nosaltres també som ciutadania i som el resultat de les urnes en la proporció corresponent, que es traduïx en el nombre de regidors que tenim en la corporació", ha aclarit la regidora, qui a més ha criticat que el PP utilitze la seua majoria absoluta per a deixar d'exercir la democràcia participativa (també en els plens). Açò denota una postura preocupant: la falta d'interés i la poca confiança en el seu equip de govern. Potser l'alcalde pensa que els seus col·legues no sabran contestar. En qualsevol cas és un greu atac contra la democràcia.
Una falta de voluntat i transparència que també demostra el govern municipal al no donar compte a l'oposició de múltiples actes que celebra l'Ajuntament com a institució, de la que formen part tres grups polítics.
Els exemples més recents són:
Inauguració del camp de la UD Paterna (subvencionada pel Ajuntament, és a dir per la ciutadania)
Inauguració del Centre Infodona
Passeig pels col·legis per a celebrar l'últim dia de classe i les Falles
Paelles solidàries en la plaça del poble
"És fàcil deduir que hi haurà molts més esdeveniments que si no ixen en premsa ni ens assabentem", segons Ripoll.