Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 1 d’abril del 2008

Compromís per Paterna critica que el PP no informe ni a l'oposició ni a la ciutadania sobre l'auditoria econòmica municipal

La portaveu s'ha preguntat si la bonança econòmica de l'Ajuntament de Paterna i la supressió de la taxa de fem es veu reflectida en la neteja i aspecte de la ciutat
L'alcalde de Paterna va anunciar dissabte passat 29 de març, i com de costum a col·lació d'una altra notícia –Justícia primarà a les empreses solidàries–, que l'Ajuntament té un superàvit d'1,3 milions d'euros. Una suposada bonança econòmica que l'equip de govern utilitzarà per a tornar 398.000 euros de la taxa de fem. Des de Compromís per Paterna la seua portaveu, Loles Ripoll, ha confirmat este matí que este grup municipal "continua esperant els resultats de la cloquejada auditoria econòmica, ja que amb l'excusa que no està acabada, ens han esmenat diverses mocions, al·legant una dubtosa situació econòmica". No obstant això, ara difonen xifres i s'apropien la "eficàcia i eficiència" de tot el pressupost del 2007.
Tal com ha manifestat Loles Ripoll "caldrà seguir recordant el gran greuge comparatiu entre la ciutadania que va pagar la taxa i la que no ho va fer, incomplint una ordenança municipal". "I ara s’atreveixen a dir que no els van a reclamar els diners ni el recàrrec fins que no es pronuncien els tribunals, amb la qual cosa este Ajuntament està deixant de percebre ingressos que li corresponen", ha recordat Ripoll.
En este sentit, la regidora ha declarat que "dóna la casualitat que la majoria de la ciutadania que no ha pagat ha sigut a costa de les recomanacions del Partit Popular, que els va fer incomplir amb el seu deure ciutadà". "En cap empresa pública, i molt menys en un ajuntament, ha d'haver-hi superàvit, això ho fan les empreses privades per a lucrar-se: ha d'existir inversió", ha puntualitzat la regidora. A este respecte cal preguntar-se si des de la seua "eficàcia i eficiència" darrere de nou mesos de govern, poden dir que la ciutat està més neta, que els contenidors són o no insuficients, i que la porqueria s'acumula o no al seu voltant –Adjuntem una imatges que testifiquen la neteja dels nostres carrers–.
D'altra banda, l'actual equip de govern i el seu regidor de Servicis, Juan Fernández ha gallejat nombroses vegades sobre el treball que realitzaria el govern amb l'empresa de neteja per a treballar a la "baixa" les clàusules de pagament. S'ha produït? Per a variar, l'oposició, i per tant part la ciutadania, segueix sense poder assabentar-se de com van les "comptes" de totes i tots en este Ajuntament tan "eficaç i eficient", i amb uns carrers i barris tan bruts.