Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 21 d’abril del 2008

Compromís denuncia que el govern del PP no facilita el reciclatge dels envasos i deixa d’ingressar milers d’euros a les arques municipals


Cristina Domingo, regidora de Compromís per Paterna i membre d’Iniciativa, ha cridat l’atenció sobre la falta de contenidors d’envasos que hi ha en el municipi. Així, mentre hi ha 1.100 contenidors per a fem orgànic, només hi ha 120 per a envasos. Per a Domingo "L’Ajuntament no facilita la separació del fem al no col·locar al costat de cada contenidor de fem orgànic un altre per a envasos; d’esta manera, molts veïns tiren el fem tot junt en el contenidor que tenen més prop, que és el de restes orgàniques, i així no es pot ni reutilitzar el fem orgànic per a adob, ni tampoc es poden vendre els envasos". L’any passat l’Ajuntament de Paterna va ingressar més de 110.000 euros per la venda d’envasos, esta quantitat seria molt més elevada si els contenidors d’envasos igualaren als de matèria orgànica. "En els ajuntaments on al costat de cada contenidor de fem orgànic hi ha un altre per a envasos s’ha comprovat que el percentatge de les persones que separen el fem ha augmentat significativament", apunta Domingo. D’altra banda, cal tindre en compte que, en la societat actual, on cada vegada la fracció orgànica representa un percentatge menor en la bossa de fem, cal que els ajuntaments faciliten als veïns la separació dels envasos. Per a Domingo "Si no s’ubiquen tants contenidors per a envasos com per a matèria orgànica, s’està actuant com si estiguerem en els anys 50 del segle passat, on hi havia pocs envasos de plàstic, poques llandes, i pràcticament tot el fem era orgànic. La situació actual és diferent, i hem d’aportar solucions diferents per a aconseguir aprofitar els residus i que servisquen com a nova matèria primera, i que no siguen un problema de difícil gestió".
L’Ajuntament ha d’adquirir amb urgència els contenidors d’envasos necessaris per a igualar als de matèria orgànica. Amb els diners que entrarien en les arques municipals pels envasos es podrien pagar en pocs anys els nous contenidors.
D’altra banda, Compromís per Paterna ha reiterat la necessitat de redactar una ordenança de neteja que informe sobre recollida i reciclatge de residus i, a més, establisca sancions a qui infringisca la norma. Per tant, tres han de ser les accions que ha d’impulsar l’ajuntament: facilitar, informar i reglamentar, per a fer que la població de Paterna participe en una gestió sostenible dels residus i que el medi ambient isca guanyant.