Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 15 de maig del 2008

Consell Sectorial Tercera Edat

Segons l’auditoria ambiental del nostre municipi, dels aproximadament 65.000 habitants de Paterna, l’11,5% té més de 65 anys, i l’1% té més de 85 anys. Hi ha, per tant, al voltant de 7.500 persones majors, persones que han finalitzat la seua vida laboral, també la criança i l’educació dels seus fills i filles, i que volen viure esta nova etapa vital amb salut i dedicant-se a activitats que en molts casos no han pogut realitzar anteriorment per dedicar-se a altres ocupacions.
L’augment de l’esperança de vida ha obert moltes expectatives per a les persones majors, que arriben a l’edat de jubilació en unes bones condicions físiques i psicològiques, i amb molts anys de vida per davant.
L’Ajuntament de Paterna, conscient que les persones majors tenen unes necessitats específiques pel que fa als requeriments sanitaris, de lleure, d’equipaments i socials, considera que és important que estes intervinguen directament en totes aquelles qüestions d’àmbit municipal que els puguen afectar.
A Paterna existeix una estructura participativa que emana de la Carta de Participació Ciudadana, de la qual formen part els consells sectorials, que són òrgans de participació ciutadana de carácter consultiu, a través dels quals les associacions poden fer arribar suggeriments, propostes i iniciatives a la corporació, i al mateix temps la corporació pot informar-los de tots els assumptes del seu interés. Actualment existeixen diversos consells sectorials en el municipi –de la joventut, agrari, de festes, de cultura, de la dona, de medi ambient i urbanisme, de serveis socials, etc.– però no hi ha cap consell sectorial on es tracten específicament els assumptes que afecten les persones majors.
Per tot el que s’ha exposat, i tenint en compte que, Compromís per Paterna i PSPV-PSOE, considerem imprescindible estimular la participació de les persones majors per a saber quins són els seus interessos i necessitats, i així orientar millor l’acció de govern, i al mateix temps tindre una via oberta de comunicació per a traslladar aquelles qüestions que, des de l’Ajuntament, es consideren d’interés per a les persones majors,

ACORDA
Començar els tràmits per a crear el Consell Sectorial dels Persones Majors, en el que s'integraran, representants dels associacions de persones majors del municipi.
Fer extensiva la representació en el Consell Sectorial dels Persones Majors als membres de les Juntes Directives dels Llars de Jubiliats i Pensionistes existents en el municipi.
Traslladar este acord als Juntes de Barri, Consells Sectorials, a les associacions de les persones majors del municipi i als Llars de Jubilats i Pensionistes.
CONSENSUADA I APROVADA PER UNANIMITAT