Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 19 de maig del 2008

Dia Internacional de l'Homofòbia i la Transfòbia

Fa ja uns anys que, des de la ILGA (Associació Internacional de Gais i Lesbianes) va sorgir la iniciativa de proposar que el 17 de Maig siga el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia.
Hui volem presentar aquesta iniciativa i exposar els motius pels quals sorgeix.
El 17 de maig de 1990, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat de la seua llista de trastorns mentals. Aquesta acció va contribuir a acabar amb més d'un segle d'homofòbia mèdica. La decisió de l'OMS ha convertit la data en històrica i en un fort símbol per a la comunitat LGTB . Aquest és el motiu pel qual s'ha triat aquest dia per a la iniciativa.
Sens dubte el segle XX ha estat un dels més cruels quant a violència homòfoba de la Història: deportacions en els camps de concentració sota el règim nazi, goulags en l’ex Unió Soviètica, xantatges i persecucions en els Estats Units en l'època de McCarthy… Evidentment, ara tot això ens pareix llunyà, però ben sovint les condicions d'existència en el món de hui continuen sent terribles. L'homosexualitat és discriminada en quasi tot el món, en almenys vuitanta estats està perseguida per la llei (Algèria, Senegal, Camerun, Etiòpia, El Líban, Jordània, Armènia, Kuwait, Puerto Rico, Nicaragua, Bòsnia…); en diversos països aquesta condemna pot arribar a ser superior a deu anys de presó (Nigèria, Líbia, Síria, Índia, Malàisia, Cuba, Jamaica…); de vegades la llei contempla la cadena perpètua (Guyana, Uganda). I en una desena de països la pena de mort està sent aplicada a lesbianes, gais i transsexuals pel simple fet de ser-ho (Aràbia Saudita, Afganistan, Iran...).
Per totes aquestes raons es proposa aquesta Jornada Mundial de Lluita Contra l'Homofòbia i la Transfòbia.
Aquesta jornada pretén suscitar, recolzar i coordinar totes les iniciatives que contribuïsquen a la igualtat dels ciutadans i ciutadanes en la matèria, a nivell de drets i de fets, i açò en tots els països en què siga possible realitzar aquesta iniciativa. Es tracta també d'inserir aquestes lluites en el context més global de defensa dels Drets Humans.
Aconseguir la celebració d'un Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia ens permetria amb poques paraules:
Un reconeixement a nivell internacional de l'existència de l'homofòbia i la transfòbia i les seues nefastes conseqüències.
Una ferramenta nova i sense desvirtuar per a parlar de l'homosexualitat, la bisexualitat, la transsexualitat i l'homofòbia.
Un escut internacional sota el qual difícilment els governs, per descomptat els que pertanyen a la UE, puguen negar-se a la celebració d'un dia en contra de la discriminació cap a les persones per la seua orientació sexual o identitat de gènere, com ja reconeix el Tractat de Constitució de la Unió Europea.
Un dia a nivell internacional amb què fàcilment podrem entrar en els col·legis i instituts a parlar de l'homofòbia i la realitat LGTB.
Un dia que, a l'estar allunyat de les celebracions lúdiques i de la controvèrsia, podem fer arribar un missatge més crític i educatiu a la societat de que encara hem de desterrar massa valors homòfobs.
Per tot l'anteriorment exposat, Compromís per Paterna, per mitjà del seu portaveu Dolores Ripoll Bonifacio, sotmet per a la seua votació les propostes següents:
ACORDS
1.El municipi de Paterna en la seua defensa d'un dels principis bàsics de Carta dels Drets Fonamentals, com és el de la no discriminació, recolza la instauració del Dia 17 de maig com el Dia Internacional de Lluita contra l'Homofobia, Bifobia i la Transfòbia, com un símbol del seu suport a la promoció i l'equiparació dels drets de tots els ciutadans i ciutadanes, al marge de qual siga la seua orientació sexual o identitat de genere.
2. Ara que el 17 de maig del 2008 es complixen 18 anys des que l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut suprimira l'homosexualitat de la llista de malalties mentals, l'Ajuntament de Paterna desitja mostrar la seua solidaritat amb les milions de persones que en tot el món continuen patint greus discriminacions per raó de la seua orientació sexual o identitat de gènere i fa un crida a tota la ciutadania i, en especial, a la resta d'institucions públiques a lluitar contra l'homofobia, transfòbia i bifobia.
3. L'Ajuntament de Patena en línia amb els compromisos anteriorment mencionats insta al Govern de l'Estat Espanyol a què sol·licite davant de l'Organització de les nacions Unides la declaració del Dia 17 de maig com a Dia Internacional de Lluita contra l'Homofobia i la Transfòbia.
4. Comunicar el present acord a les Juntes de Barri i als Consells Sectorials.
PLE DE MAIG: consensuada i aprovada