Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 13 de juny del 2008

Compromís afirma que no existeixen recursos ni coordinació suficient per encarar adequadament els riscos dels incendis d’aquest estiu



Com tot els anys, l’Ajuntament ha presentat aquest matí els mitjans de prevenció d’incendis de la Vallesa. Compromís per Paterna ha volgut destacar aquest matí que després d’un any de la declaració del Parc Natural encara no hi ha redactat un pla de prevenció per al Parc Natural.
Per tot això, des de Compromís, la regidora, Cristina Domingo –també membre d’Iniciativa- ha afirmat que tots estos meses han sigut temps suficient per fer un pla inicial, que evidentment pot ser millorable. Cristina Domingo ha declarat en aquest sentit que "l’Ajuntament encara no ha aprovat un pla de evacuació en cas d’incendi per a la població". Domingo ha matisat que la Canyada necessita aquest pla perquè només té dos eixides i en cas d’evacuació pot haver uns col·lapses que podrien ocasionar greus problemes per a una evacuació racional en cas de emergència.
Tal com ha assegurat Domingo, el secretari autonòmic ha explicat aquest matí els mitjans que hi han però no ha aclarit quals són les dotacions existents comparativament respecte al any anterior. Per tant, com ha lamentat Domingo, "els mitjans i recursos per a la prevenció i coordinació d’incendis no han augmentat gens respecte a l’any anterior".
D’altra banda, Domingo ha conclòs sol·licitant que els diversos mitjans d’extinció es coordinen. "Sembla que això podria ser un avanç respecte dels anys anteriors", ha finalitzat la regidora.