Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 13 de juny del 2008

Compromís exigeix que no continue la privatització dels serveis municipals

Els treballadors cobren 600 euros per 40 hores setmanals
El termini del contracte amb la UTE de consergeria i atenció al públic acaba al juny i Ripoll demana la municipalització del servei
La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll –també membre d'Iniciativa–, ha demanat aquest matí al govern municipal del Partit Popular que no continue la privatització dels serveis municipals quan a finals de juny acabe el contracte amb l'empresa adjudicatària. Esta entitat és una UTE que s'encarrega de donar cobertura quant a personal en els centres cívics i socials de caràcter municipal i en les escoles públiques del municipi. A causa d’aquesta adjudicació, l’Ajuntament paga a l’entitat molt més del que els treballadors cobren. Els empleats de serveis estan molt descontents i hi ha un risc considerable de que deixen el seu treball perquè no els compensa. Cobren exactament 600 euros, el salari mínim interprofesional.
Tal com ha defès Loles Ripoll, aquest mateix matí el grup municipal Compromís per Paterna, sent fidel al seu programa electoral quant a una gestió municipal transparent, eficaç i solidària, exigeix uns serveis públics de qualitat i coordinats directament per aquest Ajuntament i no per empreses privades. El nostre grup municipal sempre l’hem defensada i ara, amb el termini del contracte l’Ajuntament pot perdre una oportunitat d’or per a municipalitzar el servei i oferir als treballadors unes condicions laborals dignes.
Des d'aquest grup, la portaveu Loles Ripoll –Iniciativa– va sol·licitar per escrit la situació en què es troben els expedients amb relació al servei de "Consergeria i atenció al públic en diferents Edificis municipals a l'empresa UTE ESC Serveis Generals- CLECE, i d'altra banda, l'adjudicació del contracte de servei de consergeria i manteniment en diferents col·legis públics a la mateixa empresa. Ambdós adjudicacions estaven subjectes a un període de 2 anys, i en el mes de juny s'acaba el termini.
Des de Compromís, la portaveu, Loles Ripoll, ha sol·licitat al govern del Partit Popular la necessitat de crear una Empresa Municipal de Serveis, ja que hi ha una diferència excessiva entre el que l'Ajuntament paga a l'empresa pels treballadors i el que estos cobren realment. Per això, Ripoll a més ha afegit que, tal com tenim constatat, els treballadors i treballadores no estan gens contents amb les seues condicions labores.
La municipalització sembla el camí més convenient per aquest tipus de servei, segons han constatat els informes tècnics elaborats per personal tècnic del consistori. Per això, Ripoll ha incidit en el fet de que en estos moments existeix un descontent generalitzats en tots els treballadores ja que perceben únicament 600 euros i pot ser que hagen de deixar-se el treball perquè no els compensa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

graias compromis por acordaros de los conserjes de los centros municipales del ayuntamiento los trabajadores hos pagaremos con total apollo ha vuestro grupo con votos afiliaciones y campañas electorales