Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 20 de juny del 2008

Compromís exigeix al PP de Paterna que rebaixe l'IBI per a compensar la taxa de l'EMTRE


L'alcalde ha deixat que l'IBI augmente quasi un 20% incomplint el seu compromís electoral
La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, ha exigit este matí que el govern del Partit Popular de Paterna reduïsca l'IBI ara que els ajuntaments no pagaran directament a l'EMTRE (empresa de tractament de residus) el preu del tractament del fem, perquè a partir d'este moment l'entitat cobrarà este servici directament als ciutadans. Per tant, Compromís instarà al govern municipal a rebaixar el tipus impositiu, tal com va fer fa uns mesos quan va presentar la moció perquè l'IBI no pujara més que el IPC, però en esta ocasió perquè la ciutadania no pague doblement el tractament dels fems, una directament a través de la taxa a l'EMTRE i una altra indirectament si es paga el mateix import d'IBI que actualment. Per tant, per a Compromís per Paterna, ara l'IBI hauria de pujar menys que el IPC, per a compensar que la taxa de l'EMTRE ja no la pagarà l'ajuntament sinó els veïns.
A més, Domingo ha apuntat que este rebut no tardarà a augmentar en els pròxims anys per a amortitzar les infraestructures necessàries per a tractar un volum creixent de residus. En este sentit, des de Compromís no han volgut romandre callats davant de l'actitud que ha adoptat el primer edil paterner, Lorenzo Agustí, que va abandonar l'última reunió de l'EMTRE i va assumir amb el seu silenci el cobrament de la nova taxa de fems metropolitans. Lorenzo Agustí va assegurar en un principi que tornaria a través de l'Ecobono els diners que haja d'abonar cada veí també per la taxa de l'EMTRE, però no obstant això ara ha declarat que això dependrà del cost i de les possibilitats del consistori. Per això, Domingo ha animat a Agustí a mantindre un criteri estable en estes qüestions i definir clarament la seua postura enfront dels seus companys de partit en l'EMTRE.
La nova taxa de fem oscil·larà entre els 22 i els 44 euros i es pagarà a partir de l'1 de gener en funció de l'aigua que es consumisca en cada llar.
A més, Domingo s'ha referit al fet que siga la ciutadania la que assumisca el pagament del deute de l'EMTRE (que ascendix a 9,5 milions d'euros) i d'esta manera no quede constància que esta entitat li la reclame a l'estament corresponent, és a dir, a la Generalitat Valenciana.
Domingo ha aclarit que "és inconcebible que el PP de Paterna demostre tan poc criteri, valentia, i tanta incoherència respecte a la política d'impostos en el municipi".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Qué bonic el nou disseny!!