Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 22 de juliol del 2008

Compromís recolza a la ciutadania de la Coma amb una moció

Vista del barri de la Coma
El barri de la Coma travessa des de fa anys una situació precària en un sentit ampli, concretament respecte a la vivenda. Els veïns i veïnes del barri han iniciat una campanya de conscienciació sobre els problemes que pateixen davant de la insensibilitat de l'IVVSA (Institut Valencià de la Vivenda, entitat de què depèn el barri), ja que estan rebent notificacions de desnonament ("desahucio"). L’equip de govern ha declarat moltes vegades la seua intenció de contribuir a la regeneració del barri, però aquest propòsit no s'ha vist encara materialitzat. Per a aconseguir l'impuls definitiu del barri és imprescindible que aquest siga rebut per l'Ajuntament de Paterna a fi de redundar en la millora dels serveis a la ciutadania. L'actual govern va afirmar que al gener que rebria el barri de forma immediata però actualment res se sap d'aquest objectiu.
Els veïns i veïnes de la Coma estan rebent en les seues cases notificacions de desnonament ("desahucio") per part d'IVVSA. El criteri que en estos moments s'està aplicant és que els nuclis familiars, independentment del nombre de membres, que tinguen ingressos superiors a 15.400 euros siguen desnonats ("desahuciados"). La no renovació dels contractes de lloguer provocarà que La Coma es convertisca en un barri amb molt baixos ingressos, sense arrelaments, sense teixit social, i açò repercutirà en un alt nivell de conflictivitat. Moltes famílies en aquesta situació han tirat arrels, han establit vincles i potencien la normalització del barri, per la qual cosa el seu desnonament ("desahucio") provocarà una debilitació progressiva del teixit social i associatiu.
Per al parc de vivendes de l'IVVSA en tota la Comunitat Valenciana esta entitat dependent de la Generalitat Valenciana només compta amb el suport de tres tècnics per a garantir el bon funcionament de les comunitats de veïns, un personal absolutament insuficient i inadmissible segons han denunciat els veïns i veïnes.
A més l'IVVSA està retirant les ajudes per al lloguer a les famílies amb ingressos mensuals d'entorn als 300 euros, i això ve a aguditzar la seua situació ja precària.
Perquè la ciutadania d'aquest barri d'ACCIÓ PREFERENT puga millorar la seua qualitat de vida, és necessari a més que l'Ajuntament acometa en el barri un projecte de regeneració integral, que precisa d'una inversió considerable. Per tot l'anteriorment exposat, proposem a la consideració del ple els següents
ACORDS
1. Que l'Ajuntament de Paterna agilitze els tràmits a fi que la recepció del barri de la Coma siga efectiva.
2. Que, en tant l’Ajuntament no recepcione el barri, inste a l'IVVSA a la paralització immediata de tots els expedients de denegació de prórroga dels lloguers així com dels desnonaments ("desahucios") iniciats a tots els veïns i veïnes que hagen millorat la seua situació econòmica perquè continuen residint al barri i no hagen que abandonar les vivendes.
3. Que l'Ajuntament de Paterna inste a la Generalitat Valenciana perquè efectue totes les modificacions legals oportunes de l’actual Reglament 75/07 del 18 de maig, així com que prenga totes les mesures necessàries com la pujada de les rendes de lloguer d’acord amb els seus ingresos o oferint-los la opció de compra. I així mateix, que l’IVVSA continue abonant les ajudes pel lloguer a les famílies amb ingressos mensuals al voltant dels 300 euros.
4. Que l'Ajuntament de Paterna inste a l’IVVSA a dotar al barri de la Coma del personal tècnic necessari per garantir el bon funcionament de les comunitats de veïns.
5. Que l’Ajuntament de Paterna desenvolupe i execute amb premura el denominat "Pla Estratègic per al barri de la Coma", promesa feta per aquest equip de govern i que suposa una inversió de 4.506.750 euros en el barri.
6. Que es trasllade el present acord a la Generalitat Valenciana, a l'IVVSA, al Consell de Benestar Social, al Consell d'Urbanisme, a l'Associació de Veïns i entitats del barri de la Coma, i a les Juntes de Barri i associacions del municipi.
PRESENTADA PER COMPROMÍS I CONSENSUADA PER TOTS ELS GRUPS AL PLE DE JULIOL