Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 6 d’agost del 2008

Butlletí d'Informació Municipal

Els mitjans de comunicació públics són bàsics per a garantir la informació no partidista en un sistema democràtic de llibertats. Si estos funcionen amb rigor, transparència i obertura, poden arribar als diferents sectors de la població i potenciar d'esta manera la participació ciutadana.
El Butlletí d´Informació Municipal de Paterna, editat per aquest Ajuntament amb periodicitat mensual des de maig de 1997, únicament ha sigut publicat una vegada des de la seua presa de possessió com a alcalde, Sr. Agustí, el setze de juny d'enguany.
Entre altres motius, açò ens induïx a pensar que es pretenga limitar la presència dels grups de l'oposició, que fins ara disposaven de mig full de lliure expressió amb periodicitat mensual. També ens pareix preocupant que s'hagen anul·lat tant la pàgina destinada a l'OMUV (Oficina Municipal d´Ùs del Valencià), com l'espai reservat al medi ambient.
El Butlletí d´Informació Municipal de Paterna des de la seua fundació ha complit una etapa, amb els seus encerts i errors; les seues limitacions i deficiències; però ha sigut un vehicle d'informació local que ha arribat a la ciutadania cada mes, com a portaveu de l'opinió dels grups del govern i de l'oposició. Les dos llengües oficials de la Comunitat Valenciana han tingut una presència equilibrada en les seues pàgines.
Fins al llançament per part del grup Kultea de "Paterna al Dia", al novembre del 2002, el diari municipal era l'únic mitjà d'informació local de Paterna. Aquest periòdic comercial té un format més ampli i diversificat.
Segons el nostre punt de vista, ambdós mitjans de comunicació local tenen espai suficient per a desenvolupar les seues potencialitats. El BIM, com a mitjà públic, és un instrument que ha de transformar-se per a créixer sobre unes bases sòlides que garantisquen com a mínim la periodicitat mensual - amb aspiració d'arribar a quinzenal -; la presència equilibrada de les dos llengües oficials; l'obertura a la participació ciutadana; i la col·laboració dels centres escolars i la comunitat educativa.
De la mateixa manera que la societat civil ha de ser tinguda en compte ha de respectar-se també l'espai d'expressió dels grups que representen a través de les urnes a la ciutadania del municipi.
És per això que presentem al ple la proposta següent:

ACORDS
Restablir l'edició del BIM, inicialment, amb una periodicitat mensual i, en un futur, implantar-la com quinzenal.
Iniciar un estudi de reestructuració d'aquest mitjà en què participen tècnics de la comunicació, representants de les organitzacions i membres corporatius, a fi d'introduir millores substancials.
Obrir aquest mitjà a la participació de les associacions, Juntes de Barri, i Consells, així com potenciar la col·laboració dels centres escolars i la comunitat educativa.
Ampliar el seu format i tirada en funció del creixement de la població; augmentar l'espai de Cartes al Director; i mantenir l'espai de lliure expressió per als grups polítics municipals.
PLE D'OCTUBRE: VOTADA EN CONTRA PER EL PP