Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 6 d’agost del 2008

Contra la violencia masclista

La violència contra les dones, que inclou la multiplicitat de pràctiques que coaccionen les dones pel fet de ser-ho, ha sigut invisible durant centenars d’anys. Ningú no la veia ni l’anomenava, ni tan sols les mateixes víctimes.
La violència de gènere suposa una amenaça potencial per a totes les dones. Els incidents concrets de violència contra una dona afecten col·lectivament totes pel fet d’influir, amb el seu exemple, en el conjunt de la societat i reforcen el poder simbòlic dels hòmens al mateix temps que atempten contra la igualtat de les dones.
L’única forma d’evitar la violència és que la societat impedisca el seu inici, que comença en la desigualtat i segueix amb les agressions "insignificants i anecdòtiques" tan tolerades per la cultura actual.
Així, entenem la violència envers les dones en un sentit ampli que inclou no sols les agressions clarament manifestes: físiques, psíquiques, mutilacions... sinó totes les situacions de desigualtat i exclusió social, que apareixen com quotidianes i normalitzades, que pateixen les dones en funció del seu gènere.
A Espanya, cada tres dies hi ha una víctima mortal per violència de gènere, però es calcula que un 3% de les dones són víctimes de violència de gènere quotidianament. I Paterna, desgraciadament, no n’és una excepció.
Considerem un avanç important l’aprovació l’any 2004, per unanimitat de les forces polítiques, de la Llei integral contra la violència de gènere, i també creiem que l’àmbit local és idoni per a lluitar contra la violència i a favor de la igualtat.
És per això que presentem al ple les propostes següents:

ACORDS
Sol·licitar a la Generalitat i al govern central que, en el marc de les seues competències, pose a disposició de les dones víctimes tots els recursos possibles, implantant definitivament la xarxa integral d’assistència social.
Sol·licitar a la Generalitat que promoga plans d’igualtat en els centres educatius.
Sol·licitar a la Generalitat que en els plans de salut incloga la violència de gènere com un problema greu de salut pública.
Desenvolupar i donar suport a investigacions científiques sobre les conseqüències en la salut física i mental de les víctimes i dels seus fills i filles en el municipi.
Fomentar programes específics per a abordar la situació de les dones en situacions d’especial vulnerabilitat en el municipi.
La prevenció és essencial, i ha d’orientar-se no només a les possibles víctimes sinó al potencial agressor. Per això l’ajuntament posarà en marxa programes educatius, campanyes i promoció de grups d’homes per la igualtat, de manera que s’impliquen en l’eradicació d’este fenomen.
PLE D'OCTUBRE: APROVADA