Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 6 d’agost del 2008

Fons contra la pobresa

El grup municipal Compromís per Paterna eleva al ple la resolució que va adoptar la Junta de Barri de la Canyada en la seua última reunió, en el sentit de posar en marxa una sèrie d'iniciatives en el nostre municipi per a lluitar contra l'exclusió social i la pobresa. Segons diversos indicadors, la pobresa afecta unes 10.000 persones en el nostre municipi. És voluntat d'este grup municipal proposar al Ple diverses mesures per a pal·liar esta situació i contribuir que estes persones puguen tindre un futur diferent, unes condicions de vida dignes que no tenen en l'actualitat. Per esta raó, el grup Compromís per Paterna proposa per a la seua votació els següents

ACORDS
Creació del Fons Social Municipal, amb l'objecte de:
Contribuir a impulsar programes per a col·lectius en situació de pobresa relativa, entesa com la situació en què les necessitats socials no es troben cobertes pels servicis públics.
Fomentar la solidaritat i el voluntariat en relació amb ciutadans/es de Paterna en risc d'exclusió social i pobresa relativa.
Destinar l'assignació del 2% dels pressupostos municipals de despesa al Fons Social Municipal, al qual a més s'incorporaran tots aquells programes municipals que actualment contemplen els dits pressupostos, en relació amb la inclusió social i la lluita contra la pobresa.
La incorporació d'ajudes a este Fons provinents d'altres Administracions Públiques autonòmiques, estatals i Europees.
La creació d'una Comissió de Treball que coordine la dotació del Fons Social Municipal i les polítiques encaminades a combatre l'exclusió social i de lluita contra la pobresa.
La dita comissió estarà integrada per personal tècnic de l'àrea social municipal, organitzacions socials i un/a representant del Consell Sectorial de Benestar Social, de participació ciutadana i membres dels partits polítics amb representació municipal.
La creació de l'Observatori Social, com a Banc de Dades Municipal per a conéixer, analitzar i informar sobre l'evolució de les condicions de la qualitat de vida, sobre la renda, el nivell i composició de la pobresa i l'exclusió social a Paterna.
Comunicar el present acord a la Junta de Barri de La Canyada, com a promotora d’este, a les juntes de barri i consells sectorials i a la resta d'administracions públiques.
PLE DE GENER APROVADA