Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 6 d’agost del 2008

Problemes de FGV

La preocupació pel canvi climàtic hauria d'estar en les agendes dels diferents governs al nostre país i altres països el desenvolupament de les quals produeix efectes de deteriorament sobre l'atmosfera.
Des de l'esfera local podem contribuir a minorar els focus de contaminació amb polítiques de control i reducció d'emissions, tant industrials com de vehicles. Les accions i projectes de mobilitat són en aquest sentit una part determinant en aquest objectiu i han de tendir a fomentar l'ús de transports col·lectius com a alternativa al vehicle privat.
Una bona oferta de transports col·lectius estimula la seua utilització i contribueix que la població opte per este mode de transport. Per a l'Ajuntament de Paterna és una prioritat potenciar el transport col·lectiu. Un tren de rodalia, com el metro, emet cinc vegades menys contaminants que un cotxe ocupat per una persona. A més, el transport col·lectiu és més segur i la seua major utilització reduiria els accidents in itinere i a més descongestionaria les actuals carreteres.
Per això, els grups que presenten aquesta moció estan molt interessats a millorar la qualitat del servici del metro, especialment la seua freqüència, ja que una major freqüència possibilitarà que augmenten els usuaris. Actualment, la freqüència del metro des de l'estació de Paterna fins a Llíria és de 45 minuts en 11 dels 34 serveis, i només 8 dels 34 serveis tenen intervals de 15 minuts.
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana es va comprometre l'any 2006 a augmentar les freqüències de pas a partir de l'any 2008, però no ha concretat aquesta qüestió. Per esta raó, Compromís i PSPV-PSOE, conscients que la major freqüència de pas és una necessitat i a més una demanda que, tant el moviment veïnal com els representants municipals han plantejat en diferents ocasions, tant a la Gerència de FGV com al director general de Transports,

ACORDEN:
Sol·licitar a FGV la incorporació immediata de combois que permeten millorar la freqüència del servici eliminant els intervals de 45 minuts i incrementant els intervals de 15 minuts.
La redacció d’un pla amb dates des d'enguany fins al 2010, en el qual es reflectisquen les incorporacions dels nous combois i les millores de freqüència fins a aconseguir els 15 minuts en totes les franges horàries en el 2010.
Que es trasllade el present acord a juntes de barri, associacions de veïns, a la Conselleria d'Infraestructures i a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.
PLE DE MARÇ: APROVADA PER UNANIMTAT