Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 6 d’agost del 2008

No a l'AVE per L'Horta

El tren d’alta velocitat (AVE) és una infraestructura amb un alt impacte ambiental: l’objectiu d’aconseguir velocitats de 350 Kmh comporta una gran rigidesa en els traçats de les línies fèrries, amb radis mínims de 7.000 metres i pendents màxims del 3 per cent. Per això l’AVE requerirà una plataforma molt ampla, estable i completament aïllada de l’entorn, a més d’una línia elèctrica d’alta tensió, per a poder proveir l’energia necessària. Això implicarà un impacte molt greu per l’efecte barrera sobre el medi natural, la vegetació i la fauna.
En els últims mesos hem pogut llegir en la premsa que alguns alcaldes de pobles afectats pel possible traçat de l’AVE han proposat dos traçats alternatius: un passaria paral·lel a l’actual by-pass i l’altre travessaria el bosc de la Vallesa. Per a aquest Ajuntament, qualsevol d’aquestes dos opcions tindria un impacte molt negatiu en el nostre territori. El traçat paral·lel al by-pass implicaria afegir una barrera més a l’actual del by-pass, amb repercussions ambientals, però també humanes i socials, com són augmentar la barrera física que suposa l’actual by pass, i a més ocasionar molts perjudicis a la població que viu en l’entorn pel soroll del tren. El traçat per mig de la Vallesa és un gran despropòsit, ja que suposaria uns grans impactes a aquest parc natural, començant per les obres en si (trànsit de camions i de maquinària pesada per la zona) i continuant amb l’execució de l’obra, que partiria en dos el bosc i afectaria la fauna, la flora i el seu paisatge.

Per tot això, aquest Ple acorda:
La seua total oposició als dos possibles traçats de l’AVE pel terme municipal de Paterna, pels impactes ambientals i socials que ocasionaria.
Transmetre aquest acord a tots els alcaldes de l’Horta Nord que han realitzat esta proposta, així com al Ministeri de Foment, a la Conselleria d’Infraestructures i Transport i a les diferents juntes de barri i consells sectorials del municipi de Paterna.