Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 6 d’agost del 2008

Drets humans

L'any 2008 es complix el seixanta aniversari de l'adopció i proclamació per l'Assemblea General de les Nacions Unides de la Declaració Universal dels Drets Humans, fita històrica de transcendent importància que aconsella una commemoració extraordinària.
La Carta dels Drets Humans va suposar en el seu moment un esforç comú per a superar i eradicar qualsevol conducta atemptatòria contra la dignitat i igualtat de tots els essers humans amb la finalitat de, des del seu respecte, aconseguir la consecució d'un món concebut des de la llibertat de la persona que propicie l'harmonia en la relació entre els diversos estats.
A pesar de l'esperit que va impulsar la proclamació dels drets fonamentals, no sempre han trobat el suport i la consideració desitjables entre els pobles.
La vulneració sistemàtica del contingut de la Declaració dels Drets Humans és una realitat en distints punts del planeta, i el seu ple reconeixement continua trobant esculls inclús en el si de les democràcies més avançades, circumstància que imposa la necessitat que, tant des de les institucions com des de la societat civil, s'impulse de forma decidida la labor iniciada fa seixanta anys a fi de consolidar el compromís adquirit per a l'èxit del vertader respecte i observança dels Drets Fonamentals.
El caràcter intrínsec d'estos Drets a la condició humana, abstracció feta de l'entorn cultural, social i polític de la persona, implica l'exigència del seu absolut respecte per al ple desenvolupament d'esta, base imprescindible per a l'òptima convivència dels ciutadans dins d'un estat de dret.
La sensibilització, tant de les Institucions Públiques com de la ciutadania, és fonamental a fi de combatre i contindre qualsevol actitud que supose el menyscabament dels Drets Humans.
Per tot allò que s'ha exposat, es proposa al Ple l'adopció dels següents:

ACORDS
PRIMER. Impulsar la celebració d'actes institucionals, així com difondre entre els ciutadans del nostre municipi la Carta dels Drets Humans.
SEGON. Transmetre el present acord a les associacions i col·lectius ciutadans ubicats al municipi, perquè puguen dur a terme actes de celebració i commemoració.
TERCER. Proclamar el nostre respecte i completa adhesió a la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada mitjançant la Resolució de l'Assemblea General de les nacions Unides de 10 de desembre de 1948.
PLE DE FEBRER: APROVADA