Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 1 d’agost del 2008

Ripoll califica de barbaritat la consulta popular

Ningú es plantejaria un referèndum per decidir si s’ha de maltractar o no a una dona, o si s’ha de torturar o no els animals de companyia com gossos i gats
Davant de l’anunci de dur a terme a Paterna una consulta popular que va fer ahir en el ple l’alcalde de Paterna, Compromís per Paterna reitera la seua oposició a la realització dels bous al carrer. "Un dels motius pels quals el nostre grup municipal s’ha oposat sempre a la realització d’aquesta "festa" és l’evident maltractament que això suposa pels animals i també la perillositat que comporta per a les persones participants.
Estem a favor de les consultes sobre, per exemple, el Pla General d’Ordenació urbana, determinades qüestions d’urbanisme, o altre tipus de assumptes on puguen haver discrepàncies entre la ciutadania i cal escoltar la seua opinió. Però, fer una consulta popular sobre una "tradició" que suposa maltractament, sofriment, i fins i tot tortura cap als animals de manera totalment gratuïta, ho considerem una aberració. Igual que no es pot consultar a la població sobre si es o no convenient maltractar a una dona, o torturar els animals de companyia com gossos i gats.
A banda, al plantejar la consulta Lorenzo Agustí dinamitarà l'ordenança municipal sobre Protecció d'Animals impulsada a la legislatura passada i aprovada amb la unanimitat de TOTS els grups poc de temps abans de la campanya electoral. Esta normativa compta amb la qualitat de ser una de les primeres de l'Estat a regular el camp de la protecció dels animals, i contempla en l'article 11 la prohibició expressa de qualsevol espectacle que supose maltractament o patiment per als animals. No obstant, i a pesar de ser una iniciativa pionera a Espanya, el seu text està ratificat pel Tractat d'Amsterdam i per la Constitució Europea, que reconeixen la capacitat dels bous per a sentir i patir, tant física com psíquicament.
Per últim, volem informar que hem sol·licitat, juntament amb el grup municipal socialista, la realització d’un ple extraordinari per a tractar aquest tema de manera monogràfica, que es celebrarà el proper 7 d’agost.
ENVIADA AL LEVANTE I EXTRACATADA AL LEVANTE