Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 17 de setembre del 2008

Compromís denuncia que el PP castigarà a la Canyada en el rebut de la taxa de fem de l'EMTRE



  • Ripoll recorda que la taxa suposa un doble pagament,
    ja que fins ara els diners eixien dels impostos municipals,
    que haurien de baixar si la ciutadania paga la taxa
  • A més, la taxa no prima les bones pràctiques ambientals

Compromís per Paterna ha denunciat aquest matí que el Partit Popular castigarà a barris com la Canyada en l'aplicació la nova taxa de l'Entitat Metropolitana de Gestió de Residus. La taxa de l'EMTRE, que abans la pagaven els ajuntaments mitjançant l'IBI, la pagaran ara els veïns directament i en funció del consum d'aigua. Per tant, amb la implantació d'aquesta taxa s’aplicarà un tractament desigual a barris com la Canyada, on el consum d'aigua és major a causa dels jardins. Per això, la majoria de veïns de la Canyada estaran en el segon o en el tercer tram de la taxa, i podran pagar més de 60 euros anuals.
Per això, la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha criticat aquest matí que el PP no rectifique per evitar un tracte injust. Segons la regidora "una família de tres persones generarà els mateixos residus vivint a la Canyada en una casa que vivint en un pis, però pagarà més sense cap justificació, només perquè ha de regar el jardí, cosa que no té res a veure amb els residus que genera".
També pagarà la taxa tota la ciutadania de Paterna, un mínim de 22 euros, que abans pagava l’Ajuntament amb l’impost de l’IBI. Segons Ripoll: "Si la taxa passa a ser pagada directament per la ciutadania caldrà rebaixar l'IBI, ja que si no es fa així pagarem la gestió dels residus dos vegades, una amb l’IBI i l’altra amb la taxa, com ja vam demanar des de Compromís per Paterna arreplegant milers de signatures".
El PP va aprovar la taxa fa uns mesos. "Si Lorenzo Agustí va dir que no pujaria els impostos, hauria de rebaixar l’IBI per a compensar la taxa de l’EMTRE. Demanem a Agustí que deixe clar què farà amb esta taxa", ha afirmat Ripoll.
A més, Ripoll ha ressaltat el fet que aquesta taxa no premiarà les bones pràctiques ambientals, considerant per exemple la quantitat de fem que genere cada família –actualment estan implantant-se sistemes de valoració del consum de fem per família–. Amb esta taxa pagaran igual les famílies que facen un esforç per reduir i reciclar que les que no facen absolutament res i mesclen tots els residus.