Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 24 de setembre del 2008

Compromís per Paterna vol centres de dia públics i amb preus assequibles


  • Segons Ripoll "el govern està convertint els serveis públics en productes de luxe que la majoria de la ciutadania no podrà pagar
  • Un 80% de les places seran lliures i costaran 1100 euros mensuals: la resta de places concertades tindran un valor de 879 euros, una xifra superior a la de la mitjana de la Comunitat Valenciana per a centres de dia.
  • Compromís exigeix a Agustí centres dia amb preus públics

La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha criticat aquest matí la política elitista del govern del Partit Popular de Paterna, que pretén obligar a la ciutadania a pagar amb diners públic uns preus desorbitats quant a prestacions socials de primer ordre. Concretament, Ripoll s’ha referit així als preus dels centres de dia previstos dins del projecte de creació de dos empreses municipals mixtes que el govern va presentar a principis del mes d'agost, i al qual només es podran presentar al·legacions fins demà.
El govern municipal del Partit Popular vol oferir als paterners i paterneres un preu de 1.100 euros per a les places lliures dels centres de dia, una xifra "escandalosa", segons ha denunciat Ripoll. D’altra banda, els preus per a places concertades als centres de dia ascendeix a 879 euros mensuals, un preu molt elevat. La portaveu de Compromís ha detallat que segons la memòria "s’ha previst una oferta de 175 places de les quals el 20% seran concertades i el 80% s’explotaran lliurement".
Tal com ha explicat Ripoll "no podem consentir que el PP convertisca els serveis socials en productes de luxe i oferir amb diners públic més places lliures que concertades a uns preus inadmissibles: tenim, per tant, la paradoxa que una empresa amb majoria de capital públic, és a dir, pagat amb els impostos de tota la ciutadania de Paterna, ofereix majoritàriament places lliures a uns preus que la majoria de les famílies veïnes de Paterna no poden pagar". A més, Ripoll ha denunciat que les places restants no són públiques sinó concertades, cosa que significa que caldrà que les persones que puguen obtindre plaça accedisquen a un bonoresidència per a poder pagar uns preus més assequibles. Només 35 places entre tots els centres de dia es podran concertar.
La mitjana de preus públics per a centres de dia en la Comunitat Valenciana és de 515 euros segons la documentació que adjuntem. En Paterna, una plaça concertada costarà a cada resident 879 euros, un preu molt superior al de la resta de centres de dia públics o concertats de la Comunitat.
D’altra banda, la portaveu ha afirmat que el govern de Paterna està incorrent en una possible competència deslleial amb l'empresa privada perquè està oferint amb diners públic les mateixes condicions que les que una entitat privada garanteix arriscant el seu propi pressupost.
Des de Compromís per Paterna considerem que el millor sistema de gestió és la gestió pública directa, és a dir, que la Generalitat assumisca la gestió dels centres i que les places siguen oferides com a places públiques. D'esta manera, es garanteixen estàndards de qualitat més alts: ratio elevada de personal per resident, més qualitat en el menjar, en la higiene, etc.
http://www.lasprovincias.es/valencia/20080925/horta/residencia-mayores-construye-paterna-20080925.html

http://www.eltorrenti.com/editoriales/200809/20080924-007.htm