Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 9 de setembre del 2008

Compromís per Paterna denuncia que el Partit Popular vol construir una residència pública per a majors a preu d'or



  • El govern oferirà 50 de les 70 plaçes a 2.200 euros mensuals

  • Compromís per Paterna proposem la gestió pública directa: que la Generalitat assumisca la gestió dels centres i que les places siguen públiques

El govern municipal del Partit Popular vol fer a Paterna un centre per a majors a 2200 euros al mes, una xifra sense cap dubte exagerada i que pagarà tota la ciutadania. Esta residència està contemplada dins del projecte de creació de dos empreses municipals mixtes que el govern municipal va presentar a principis del mes d'agost, i al qual només es podran presentar al·legacions fins al dia 23 d'este mes. Compromís per Paterna ja denunciarem que amb la precipitació amb què el PP va presentar el projecte no s'havia deixat temps d'estudi ni als grups de l'oposició ni al conjunt del moviment associatiu, sindicats i persones tècniques. El centre, concebut dins de la Societat d'Economia Mixta II, constarà de 70 places per a residència de les quals 50 seran de renda lliure a 2.200 euros mensuals. Les 20 restants seran concertades, i el seu preu serà de 1.436 euros.
Des de Compromís per Paterna, la portaveu, Loles Ripoll, ha volgut plantejar als dirigents del Partit Popular quina és la diferència entre el preu que ofereix aquesta residència i el que es paga a un centre privat. Segons ha constatat Compromís per Paterna el preu mitjà d'una residència privada a l'Estat Espanyol es de 1.550€/mes. Per tant, segons ha referit Ripoll, 2.200 euros són una xifra molt elevada, i creiem que és molt més diners del que una ajuntament ha d'oferir amb diners públic. En este sentit Ripoll també ha preguntat al PP per quina raó hem de pagar entre totes i tots per una residència a la qual la majoria de la població no tindrà accés perquè està concebuda per a persones amb elevades rendes.
A més a més, la portaveu ha afirmat que el govern de Paterna està incorrent en una possible competència deslleial amb l'empresa privada perquè està oferint amb diners públic les mateixes condicions que les que una entitat privada garanteix arriscant el seu propi pressupost.
Segons ha destacat Ripoll, "crear una empresa amb majoria de capital públic –pagat amb els impostos de tota la ciutadania de Paterna– per oferir majoritàriament places lliures a uns preus de qualsevol residència privada, que la majoria de les famílies de Paterna no poden pagar, és un contrasentit". A més, les 20 places restants no són públiques sinó concertades, cosa que significa que caldrà que les persones que puguen obtindre plaça accedisquen a un bonoresidència per a poder pagar uns preus més assequibles.
Segons ha sabut Compromís per Paterna fa mesos que la Generalitat Valenciana ha esgotat el pressupost per a Bonoresidéncies, i per tant serà difícil accedir a estes prestacions.
A Paterna hi ha una llarga llista d'espera de persones amb baixos ingressos per a entrar en residències, que no es cobrirà amb el projecte del govern municipal. D'una banda perquè la majoria de les places oferides seran lliures, però encara que la majoria o la totalitat foren concertades, des de Compromís per Paterna considerem que el millor sistema de gestió és la gestió pública directa, és a dir, que la Generalitat assumisca la gestió dels centres i que les places siguen oferides com a places públiques. D'esta manera, es garanteixen estàndards més alts: ratio elevada de personal per resident, més qualitat en el menjar, en la higiene, etc.

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=233995