Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 18 de setembre del 2008

COMPROMÍS PER PATERNA INSTA A LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ A HABILITAR UNA NOVA AULA A L’ESCOLA INFANTIL EL MOLÍ


Ha començat el curs i xiquets i xiquetes d’1 any s’han quedat sense escolaritzar
L’escola infantil El Molí és l’única escola infantil pública de la Generalitat que hi ha a Paterna. Abans de l’estiu el Consell Escolar de l’escola va sol·licitar a la Generalitat professorat per a una aula que estava buida, destinada a xiquets i xiquetes d’1 any, ja que la demanda sobrepassava l’oferta actual de dos aules per a alumnes d’1 any. La sol·licitud va arribar denegada, i per tant no s’ha pogut habilitar esta aula, i els alumnes que podien haver-se escolaritzat s’han quedat sense plaça escolar. Actualment, a més de les dos aules per a 1 any, hi ha tres per a alumnes de dos anys, i lògicament, la posada en funcionament d’una tercera aula per a 1 any garantiria la continuïtat dels alumnes en el nivell superior.
Per a Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna "L’actitud de la Conselleria és vergonyosa. Si l’escola infantil té una aula en condicions, si té alumnat potencial de sobra, com és possible que deneguen la sol·licitud i no envien el professorat necessari?".
Segons Ripoll "la Generalitat ha apostat per projectes molt costosos que, sens dubte, fan somniar a molts valencians. A tots ens agrada sentir-nos importants en el món, i que la gent conega la Comunitat Valenciana per grans projectes, però la Generalitat està oblidant el que dóna felicitat i tranquil·litat a la majoria de la gent, que és la qualitat de vida quotidiana: bones escoles públiques, bona sanitat pública i serveis socials públics, bon transport públic i un medi ambient i un urbanisme sostenibles. És qüestió de prioritats, i la Generalitat està utilitzant els impostos de tots per a relegar sistemàticament la millora del dia a dia de la ciutadania".
D’altra banda, Ripoll ha volgut destacar que "Molta gent pensava que el fet que tant l’ajuntament com la Conselleria siguen del mateix signe polític ajudaria a aconseguir determinades millores per a Paterna que abans eren denegades per tractar-se de partits polítics diferents. Però sembla que, si la Generalitat diu que no, és que no". Ripoll ha remarcat que "hi ha borses de treball de personal interí i la Conselleria pot rectificar en qualsevol moment. La demanda continua estant i la Conselleria té l’obligació de dotar de personal totes les escoles infantils".