Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 17 d’octubre del 2008

El grup parlamentari Compromís ha demanat en les Corts l'arxiu de tots els expedients de desahuci iniciats en el barri de la Coma




El grup parlamentari de Compromís ha presentat a instàncies de Compromís per Paterna una Proposició No de Llei en les Corts en què demana l'arxiu de tots els expedients de desahuci iniciats en el barri de la Coma a Paterna, així com la modificació urgent del reglament que regula l'accés a les vivendes socials en allò referit als ingressos familiars.
Segons ha explicat la diputada de Compromís, Mónica Oltra "el barri de la Coma travessa des de fa anys una situació precària en un sentit ampli, concretament respecte a la vivenda, davant de la insensibilitat de l'IVVSA (Institut Valencià de la Vivenda, entitat de què depén el barri). La proposició de Compromís pretén donar solució a la situació d'incertesa que viuen alguns veïns i veïnes que estan rebent des de fa temps notificacions de desahuci per part de l'IVVSA a fi d'impedir la renovació dels contractes de lloguer a famílies que han millorat la seua situació econòmica i ara tenen uns ingressos superiors als 300 euros. Per a Oltra "això provocarà que la Coma es convertisca en un barri amb ingressos molt baixos, sense arrelaments, sense teixit social, i açò repercutirà en un alt nivell de conflictivitat. Moltes famílies en esta situació de desahuci han fet arrels, han establit vincles i potencien la normalització del barri, per això fer-los fora de les seues cases provocarà una debilitació progressiva del teixit social i associatiu". "Després de les protestes i mobilitzacions dels veïns de la Coma i les mocions presentades pel grup municipal de Compromís per Paterna el Consell va prendre la mesura transitòria d'augmentar el límit d'ingressos de 2,5 a 3,5 vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM), referència estatal per a calcular el nivell d'ingressos", mesura que la parlamentària ecosocialista va qualificar "insuficient". Oltra proposarà que la Generalitat efectue totes les modificacions legals oportunes de l'actual Reglament, així com la paralització immediata de tots els expedients de denegació de pròrroga dels lloguers i dels desahucis iniciats als veïns i veïnes que hagen millorat la seua situació econòmica."de la mateixa manera exigim a l'IVVSA que incorpore al barri de la Coma el personal tècnic necessari per a garantir el bon funcionament de les comunitats de veïns", ha finalitzat Mónica Oltra.
Davant d'esta proposició, adjuntem en la imatge la resposta de la Generalitat, remesa pel conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, José Ramón García Antón.