Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 28 d’octubre del 2008

L'ENQUESTA DE BOUS AL CARRER TE GREUS CARÈNCIES

L'OPINIÓ DE LA CIUTADANIA NO DETERMINARA LA CELEBRACIÓ O NO DELS BOUS AL CARRER

El Sr. Agustí, alcalde de Paterna, segueix marejant a la ciutadania amb l'enquesta que realitzara sobre bous al carrer, a la vista del expedient que ha anat al ple d'octubre, observem que, en primer lloc, no s'explica que el resultat d'aquesta NO SERA VINCULANT per a l'Ajuntament. No existeix cap explicació als possibles votants sobre l'existència d'una ordenança en vigor, votada inclús pel PP, sobre la prohibició dels dits esdeveniments, que seguix vigent.
L'enquesta se celebrarà sense les garanties necessàries perquè el Sr. Agustí primer va marcar el calendari de votacions, que començarà el primer de novembre, i després ha demanat els informes, que com altres vegades no estan en l'expedient. En concret, no s'han atés els requeriment de la secretària que es realitze per "mètode científic" perquè "d'esta manera es puguen traure conclusions de les respostes i extrapolar estes a la totalitat de la població d'este municipi, amb el rigor necessari per a poder afirmar que els veïns de Paterna pensa d'este o d'una altra manera", ni tampoc s'ha rebut l'homologació sol·licitada a l'Institut Valencià d'Estadística.
Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna, ha destacat que "com és sabut, les enquestes o sondejos d'opinió, que és el que Lorenzo Agustí ha dit que realitzarà, estan reglats, han de complir una sèrie de paràmetres, com són que la mostra siga significativa, el marge d'error, i altres requeriments, que puguen donar un resultat fiable sobre l'opinió de la ciutadania. En les enquestes, uns professionals pregunten a la ciutadania per a obtindre dades fiables i poder-los extrapolar". Per a Ripoll, "si el govern del PP volia que les persones manifestaren la seua opinió havia d'haver realitzat una CONSULTA, i haver-hi solicidado permís al govern central per a la seua realització, que no dubtem que se l'hauria donat i li haguera exigit complir els requisits que marca la llei, i també la Carta de Participació Ciutadana de Paterna, però el que es farà a Paterna no serà ni enquesta ni consulta".
Per si no fóra poc el dictamen aprovat pel PP, que es portarà al Ple, no conté la pregunta que es formularà a la ciutadania, la qual cosa segons el nostre parer invalida per si tot el procés.
Continuem pensant que es tracta d'un procediment que patix de greus carències procedimentals que ho faran inútil per al fi proposat amb resultats no vinculants i amb greus dubtes de qual siga la voluntat de la població de Paterna sobre la celebració o no de bous al carrer. I volem destacar una altra vegada que a Paterna no hi havia cap tipus de polèmica amb els bous al carrer, que va començar creant la polèmica el PP a l'incloure estos actes en el seu programa electoral, i ara volen donar la imatge de campions de la participació quan estan actuant com els piròmans que encenen la metxa i després van d'herois per a salvar la gent de l'incendi.

1 comentari:

Anònim ha dit...

animo compromis!!!!!!!!!!!!!!!