Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 28 d’octubre del 2008

Educació per a la ciutadania


La Conselleria d’Educació de la Generalitat està provocant, amb la seua actuació en la regulació de la manera en què s’ha d’impartir l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania, un clima de tensió totalment inacceptable als centres d’ensenyament.
L’acumulació de despropòsits emanats de la normativa de l’administració autonòmica que regula la manera en què s’ha d’oferir aquesta assignatura (obligació d’impartir-la en anglés; possibilitat de l’alumnat d’objectar; possibilitat d’aprovar-la amb treballs; obligació d’impartir-la i traduir-la simultàniament a l’aula, amb presència de dos professors/es; intimidacions al professorat que pretén impartir-la en valencià o en castellà...) ha portat que equips directius dels centres, sindicats de professorat, AMPA i alumnat hagen convocat mobilitzacions per protestar contra aquesta manera d’actuar.
Per tal d’evitar que aquest increment de la tensió als centres d’ensenyament continue el seu procés ascendent, proposem al Ple de l’ajuntament l’adopció dels següents acords:
Que l’Ajuntament de Paterna demane a la Conselleria d’Educació de la Generalitat:
1.- La derogació de la normativa autonòmica que concreta la manera en què s’ha d’impartir l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania als centres educatius valencians.
2.-Que permeta als centres d’ensenyament oferir l’Educació per a la Ciutadania d’acord amb el seu programa lingüístic i el respecte a l’autonomia de cada centre.
3.- Que no s’òbriga cap expedient a cap professor o professora per qüestions relacionades amb la llengua en què s’impartisca d’Educació per a la Ciutadania.
4.- Que s’elabore un calendari de negociació pactat amb els i les membres de la comunitat educativa pe tal d’abordar els problemes reals que tenen els centres docents.
5.- Que faça arribar aquest acord a la Conselleria d’Educació de la Generalitat, als sindicats docents, a les Associacions Autonòmiques de Mares i Pares i als sindicats d’alumnat.
PLE D'OCTUBRE: REBUTJADA AMB ELS VOTS EN CONTRA DEL PP.