Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 18 de desembre del 2008

COMPROMIS EXIGIX AL GOVERN MUNICIPAL UNA MORATÒRIA PER A LA CAÇA EN LA VALLESA, PER A GARANTIR LA SEGURETAT DE LES PERSONES



SI ELS CAÇADORS COMPLIREN LA LLEI, NO PODRIEN CAÇAR EN TOTA LA VALLESA

La Llei de caça impedix caçar prop dels camins, i com la Vallesa és un bosc travessat per molts camins i sendes, en la pràctica i segons la llei no es pot caçar en tot el bosc. Compromís per Paterna hem consultat la planimetria del bosc de la Vallesa, que adjuntem, i demostra que els caçadors haurien d’estar estàtics en determinats punts, ja que quan caminaren un poc invadirien zones pròximes a camins, on està prohibit caçar. Però els caçadors no respecten la llei, encara que esta és taxativa. La llei de caça, en el seu article 39.d diu que no es podrà caçar a "50 metres a cada costat de camins públics asfaltats, vies fèrries i canals navegables a comptar des de la vora". I en el 39.e, diu que no es podrà caçar a "25 metres a cada costat de la vora de camins d’ús públic no asfaltats". També diu, en l’ apartat e) del punt 3 del article 12: L’exercici de la caça no es podrà realitzar amb armes a menys de 100 metres dels llocs en què s’estiguen efectuant labors de navegació, pesca o qualssevol altres activitats que impliquen la presència de persones alienes a la caça. Tampoc podrà disparar-se en esta direcció des de més distància quan els projectils puguen arribar a l’àrea de protecció". És a dir, que en el parc natural del Túria no es podria caçar, excepte en la zona tancada del coto, i encara així, sempre que es respectara la distància que separa el coto dels camins pròxims.
Com que si els caçadors compliren la llei no podrien caçar, Compromís per Paterna ha exigit a Lorenzo Agustí que demane a la Conselleria de Medi Ambient una moratòria en la caça a la Vallesa fins que es redacte el PRUG (Pla Rector d’Usos i Gestió) del parc natural, en el qual hauria de quedar molt clar que no s’hauria de caçar a la zona oberta del bosc de la Vallesa, tal com diu la llei.
Per a Cristina Domingo, membre d’Iniciativa i regidora de Compromís, "tant l’Ajuntament com la Conselleria han de vetlar per la seguretat de les persones. Haurien d’haver posat vigilància a la Vallesa en la temporada de caça, però és molt més efectiu, després de l’accident que hi ha hagut, que la Conselleria aprove una moratòria per a la caça que impedisca que els caçadors entren en el bosc i puguen tornar a disparar accidentalment a més persones".