Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 18 de desembre del 2008

UN ANY PLE DE PROPOSTES


L’any 2008 arriba al final i és temps per a l’anàlisi, la crítica i la reflexió. Per a nosaltres, el grup de gent i els partits polítics que fem possible esta realitat de treball conjunt i il·lusió anomenada Compromís per Paterna, ha sigut un any intens d’oposició constructiva. Un temps que hem aprofitat al màxim desenvolupant la nostra tasca, que es la de mantindre dia a dia el nostre compromís ferm amb la ciutadania i col·laborar per millorar la vida de les paterneres i paterners. Un any ple de propostes.

Compromís per Paterna, colze a colze amb la ciutadania
Compromís per Paterna no hem faltat ni un sol dia a la nostra cita setmanal amb la ciutadania. Des que fa mig any vam eixir al carrer per al·legar contra la pujada de l'IBI no hem parat.
Tots els dimarts acostem a la ciutadania diferents propostes, campanyes, informació municipal i d’interès general:
- Hem denunciat els preus d'or que tindran els serveis que oferisquen les noves empreses mixtes.
- Hem informat de la paralització de les inversions municipals i hem traslladat a la població les nostres propostes per aturar la crisi econòmica.
- Hem reiterat la nostra exigència a les freqüències de 15 minuts per a la línia 1 de metro; ens hem oposat una vegada més a les tales que la Conselleria ha autoritzat a la Vallesa; i hem dit NO als bous al carrer per antieducatius, perquè en la nova societat que volem ningú ha de disfrutar amb el patiment animal.
Tots els dijous pots trobar-nos al centre de salut del Clot de Joan per a exigir una sanitat pública i de qualitat. La reivindiquem i denunciem una vegada més l’estat "sota mínims" de la sanitat a Paterna. Ens avalen els fets i les milers de firmes que hem recollit.
- Perquè volem amb urgència un Centre de Salut per als barris de Campament i Lloma Llarga.
- Perquè volem Urgències per a la Canyada.
- Perquè el Centre de Salut de Clot de Joan no continue saturat i es reduïsquen les llistes d’espera.
- I sobretot, perquè volem un Centre d'Especialitats al nostre municipi.
Però ens sobren els motius i tenim la bateria carregada de propostes, solucions i suggeriments a fi que s’escolte la nostra veu junt a la de tota la ciutadania. Perquè són moltes les coses que cal canviar, moltes les carències i les deficiències que cal transformar; perquè volem una gestió més transparent i molt més participativa i una millor qualitat de vida per a totes i tots. Per tot això, volem aclarir que, encara que a alguns els moleste… continuarem treballant!
I com que estem fent balanç, no volem passar per alt el nostre agraïment a les més de 6.000 persones que firmaren les al·legacions elaborades pel nostre grup municipal. Han servit perquè el govern municipal haja rebaixat la contribució per al 2009. Però aquesta rebaixa no compensa la pujada del 2008. Tenint en compte l’actual situació de crisi econòmica, exigirem una gestió molt més racional.

De cara al futur
Però la llista de propostes i mocions que hem aportat en l’Ajuntament és extensa i aquest espai molt reduït. Ara, mirant endavant volem continuar aquest camí. Reclamant una programació cultural i d’oci continuada, en valencià i amb presència en tots els barris; exigint una moratòria a la Generalitat per evitar que es continue caçant a la Vallesa i que tornen a haver ferits per perdigons; demanant una Paterna més neta; impulsant noves solucions als problemes de trànsit i transport que ens afecten a fi que Paterna siga una ciutat sostenible; sol·licitant la unificació de les tarifes de l’aigua; lluitant per reduir la pobresa i per una societat més justa i igualitària entre dones i homes… I un llarg etcètera.


Publicat com editorial a: