Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 1 de desembre del 2008

Compromís per Paterna demana que el barranc de la Font de la Canyada es declare Paratge Natural Municipal


El grup demana major vigilància, senyalització i regulació al Parc Natural per evitar accidents com el que va tindre lloc dissabte passat per l’impacte de tres perdigons

El grup municipal Compromís per Paterna ha proposat a l’Ajuntament que dote el barranc de La Font de la Canyada d’una protecció especial, ateses les característiques singulars d’aquest paratge. Per això, el grup municipal ha instat el consistori a iniciar els tràmits necessaris per a sol·licitar a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge la declaració del barranc de la Font com a Paratge Natural Municipal. Segons ha destacat la regidora de Compromís –i membre d’Iniciativa–, Cristina Domingo "és important conservar el barranc de la Font en condicions òptimes, tant per la seua biodiversitat intrínseca com perquè la seua ubicació, molt pròxima a les vivendes de la zona, el fan idoni per al lleure ciutadà".
El barranc de la Font és un paratge ubicat al cor de la Canyada que compta amb uns valors mediambientals molt significatius. És un espai amb valuoses espècies vegetals i animals. A més, el barranc de la Font acull el brollador de la Font del Gerro, que forma part de l’antic sistema de descens d’aigües que des del brollador abastia Paterna. Quan València va tindre problemes d'abastiment al principi del segle XX, Paterna va ser un dels punts amb què va comerciar la capital l'aigua que necessitaven d’aquest brollador.
El projecte mediambiental del barranc de la Font va ser inaugurat al principi de l’actual legislatura com un espai per a gaudir de tota la ciutadania. Dins de l’obra, va estar inclosa la construcció d’una passarel·la decorada artísticament per alumnes de Belles Arts, i a més s’hi van implicar grups scouts per condicionar les instal·lacions.
Aleshores, aquest espai va ser qualificat pel mateix consistori com el "Jardí de la Canyada" ja que, a més d’haver-se condicionat, està ubicat al cor d’una àrea urbanitzada, i pot servir d’esplai del veïnat de la zona.
Domingo ha destacat també que "amb les passades pluges, el barranc va veure’s molt afectat pel trencament del col·lector d’aigües fecals que passa pel barranc. El barranc encara està afectat per aquest accident, i les senyalitzacions no han sigut reparades. Amb la declaració de paratge natural municipal, la Conselleria intervendria també en el manteniment del barranc i de segur que la situació milloraria molt".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gracies en nom de tots aquells que defensem la natura i les coses que tenim prop de les nostres vides diaries.