Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 1 de desembre del 2008

Desenes de milers de persones prenen els carrers contra la política educativa del Consell

En fi, que finalment l'emprenyament ciutadà s'ha posat a treballar.
Que no pare.
Coincidint amb aquesta data Compromís per Paterna hem eixit al carrer per denunicar l'estat de la educació al País Valencià i també a Paterna. En aquesta campanya de carrer estem repartint entre la ciutadania un argumentari que reflecteix l'estat de la qüestió amb deu raons per a la protesta:

CATORZE ANYS DEL PP EN LA GENERALITAT=
ABANDÓ DE L’EDUCACIÓ
DEU RAONS PER A LA PROTESTA: ¡PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT!
  • Faltes escoles infantils a Paterna (de 0 a 3 anys). Només existeix una al barri de Santa Rita.
  • Falten places escolars públiques. La solució que oferix la Conselleria són barracons en els patis i espais comuns.
  • No hi ha una xarxa pública de 0 a 3 anys. Els diners de l'Estat no s'invertix en guarderies públiques, sinó en centres concertats.
  • Alta rotació de plantilles docents. No hi ha estabilitat en els equips de professors, lo que dificulta la planificació.
  • Falten educadors i fisioterapeutes. Els alumnes amb necessitats educatives especials estan desatesos.
  • No hi hi ha procés de matrícula equitatiu. No hi ha una distribució de l'alumnat immigrant en la privada-concertada.
  • No hi ha especialistes de llengües estrangeres. Açò fa que els xiquets no aprenguen un altre idioma des d'Infantil i Primària. Les places docents no estan catalogades. Els alumnes no poden seguir els estudis d'ESO en valencià.
  • Volem la retirada de l'orde de Ciutadania en anglés, quan encara no es pot estudiar en valencià ni anglés des d'Infantil.
  • El bo llibre no garantix la gratuïtat. No cobrix el preu total dels lots de llibres i no arriba a totes les etapes. El 21% d'alumnes deixa els estudis als 15 anys. Fa falta un pla de xoc contra el fracàs acadèmic i l'abandó escolar primerenc.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Menos mal que dicen que total lo de estar en contra era cosa de unos cuantos que además sólo buscábamos lio... son patéticos y muy poco serios.
Rectificar es de sabios ¿sabrán estar a la altura?.
Por cierto cuando ustedes presentaron una moción en contra de educación para la ciudadanía en ingles, el sr concejal de educación les contestó que le constaba que había "un poco de malestar"...hay mucho sr concejal...aunque sean de su partido lo que no tiene sentido no lo tiene