Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 12 de desembre del 2008

COMPROMÍS PER PATERNA EXIGIX A AGUSTÍ QUE EXPLIQUE QUÈ FARÀ PERQUÈ PATERNA NO PAGUE LA TAXA DE L’EMTRE


Loles Ripoll afirma que la taxa es pagarà també a Paterna perquè Agustí no té autonomia per a impedir-ho
La nova taxa de l’Entitat Metropolitana de Gestió de Residus es cobrarà el mes de gener, amb un import de 22 euros, o superior en molts casos. Estos diners fins ara els pagava l'ajuntament dels impostos que recollia per l'IBI, i ara el pagarà cada família en una taxa a part i en funció del consum d'aigua. Això suposa un doble pagament per a la ciutadania, per una part via IBI, i de l'altra via taxa. A més, la taxa de l’EMTRE aplicarà un tractament desigual a barris on el consum d'aigua és major a causa dels jardins, i no prima les bones pràctiques ambientals com la reducció de la quantitat de residus per família, tal com ja es fa en molts municipis d’altres comunitats.

L’aplicació de l’impost de l’EMTRE va ser decidida pel Partit Popular. Però a Paterna Lorenzo Agustí ha contradit el seu partit al declarar que "els ciutadans de Paterna no la pagaran". Això es el que va declarar l’alcalde al ple d’octubre, on es va aprovar la baixada de l’IBI per a 2009 al 0,57, una rebaixa que no compensarà la pujada de l'any 2008, i tampoc els diners que tots els paterners i paterneres hauran de pagar a l'EMTRE.

Des de Compromís per Paterna la portaveu, Loles Ripoll, ha manifestat aquest matí la seua preocupació per la promesa de l’alcalde: "Lorenzo Agustí ha dit que no cobrarà la taxa, però com pensa fer-ho?; s’inventarà un altre "Ecobono"? ". La regidora ha recordat que l’EMTRE realitza el pagament amb el rebut de l’aigua, i els ajuntaments no tenen autonomia per llevar esta taxa.

Per tot això, Loles Ripoll ha declarat que "si Lorenzo Agustí no vol incomplir el compromís de no pujar els impostos, hauria de rebaixar més l’IBI per a compensar la taxa de l’EMTRE, o derogar la nova taxa –una decisió que no pot dur a terme cap ajuntament– ". "Demanem a Agustí que NO MAREGE A LA CIUTADANIA i deixe clar què farà amb aquesta taxa i que ens diga quina "eco-fórmula" vol inventar-se", ha afirmat Ripoll.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo aplicará en el IBI y sino hará el doble pago pero eso de que nos de bolsas de bsura de los chinos a cambio del pago creo que es ser un poco gurrumino. Por cierto las bolsas son de baja calidad se me rompieron causando un kaos en mi cocina

Anònim ha dit...

Tienes toda la razón