Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 10 de desembre del 2008

LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA FRACASSA A PATERNA

La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll (Iniciativa), ha criticat durament i amb contundència la "venda de fum" que el Sr. Agustí ha fet al poble amb relació a la participació ciutadana.
El Sr. alcalde ha declarat en premsa l'important de l'enquesta popular sobre bous al carrer i de l'ús de les noves tecnologies, referint-se a l'ús d'Internet.
Haurem de recordar-li al Sr. Agustí que hi ha unes JUNTES DE BARRI AMB REPRESENTANTS DE LA CIUTADANIA, i un CONSELL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA, òrgans que va eludir a l'hora d'explicar la creació de les noves empreses municipals, a pesar d'haver-ho promés en un ple. A més, hi ha un bústia del ciutadà que van vendre "a bombo i platillo" i en el que hi ha 150 preguntes de la ciutadania i NOMÉS S'HAN CONTESTAT 15. Totes les altres s'han deixat "en estudi", algunes d'elles amb data GENER del 2008.
D'altra banda, els consells sectorials estan en la majoria dels casos buits de contingut, i a més alguns no es convoquen des de fa temps.
El Sr. Agustí pot dir que està molt content per l'enquesta que ha plantejat en el carrer i la utilització dels mitjans tecnològics, però hi ha nombroses queixes de la ciutadania pel mal funcionament dels ordinadors en els centres socials. Que tinga present que encara dubtem de la legalitat de l'enquesta, sobretot després d'haver llegit l'informe de l'Institut Valencià d'Estadística, en el que queda molt clar, entre altres punts, que "no consta l'escrit, ni s'ha rebut informació complementària respecte d'això, sobre la naturalesa de l'enquesta, i la seua consideració d'activitat estadística".
Han passat ja molts mesos des que es van realitzar les assemblees dels pressupostos participatius i es van valorar els projectes, però estos encara no s'han votat. I precisament s'ha convocat per al dia 9 un ple del Consell de Participació Ciutadana amb 8 punts en l'orde del dia dels quals 6 són dacions de compte, i en el que s'inclou també la votació final de cada projecte dels pressupostos participatius. En qualsevol ajuntament on hi ha pressupostos participatius es convoca una reunió amb este punt com únic en l'orde del dia, ja que són molts els projectes que s'han de valorar de tots els barris, i després votar. A Paterna es tractarà amb 6 punts més i a més no es coneix encara l'esborrany de l'avantprojecte de pressupostos generals, fonamental perquè el teixit associatiu puga treballar-los i donar la seua opinió. El ple en què es debatran els pressupostos està fixat per al dia 23 d'este mateix mes.
L'única manera de demostrar que el govern municipal es creu un projecte és respectar-lo i promocionar-lo, i això no s'està donant en Participació Ciutadana. El govern municipal s'ha vestit de participatiu, però a l'hora de la veritat li molesta la participació real de les persones.