Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 23 de gener del 2009

SOPAR DE COMPROMÍS: LA MAJORIA DE VEÏNS DE LA CANYADA PAGARAN MÉS DE 88 EUROS PER LA TAXA DE L’EMTRE


En un sopar molt concorregut, Ripoll i Domingo advertiren que

LA MAJORIA DE VEÏNS DE LA CANYADA PAGARAN MÉS DE 88 EUROS PER LA TAXA DE L’EMTRE,

I informaren que exigiran la devolució d’ofici de l’import de la taxa
Un nombrós públic es va congregar ahir al sopar-col·loqui organitzat per Compromís per Paterna al Centre Social de la Canyada per debatre diferents qüestions d’interès municipal relacionades amb la política de residus que està portant a terme el Partit Popular a Paterna. Els assistents van poder escoltar les intervencions de les regidores de Compromís per Paterna, Loles Ripoll i Cristina Domingo, i de Giuseppe Grezzi, portaveu d’Els Verds - Esquerra Ecologista del País Valencià a la ciutat de València.

Taxa de l’EMTRE: Un impost injust
A la xerrada va ressaltar-se que el Partit Popular castigarà a barris com la Canyada en l'aplicació la nova taxa de l'Entitat Metropolitana de Gestió de Residus. La taxa de l'EMTRE, que abans la pagaven els ajuntaments mitjançant l'IBI, la pagarà dins de poc la ciutadania directament i en funció del consum d'aigua. Per tant, amb la implantació d'aquesta taxa s’aplicarà un tractament injust a barris com la Canyada, on el consum d'aigua és major a causa dels jardins. Per això, la majoria de veïns de la Canyada i altres barris amb parcel·les pagaran el tram més alt de la taxa, i hauran d’afrontar un rebut superior als 88 euros anuals –per exemple amb un consum de 400 metres cúbics a l’any la taxa serà de 91 euros perquè a cada metre que supere els 260 m3 consumits s’ha d’afegir un suplement de 0,02 euros–.
Les regidores de Compromís, Loles Ripoll i Cristina Domingo, van coincidir amb Giuseppe Grezzi en el fet que l’aplicació d’esta taxa no reflecteix ni els habitants que viuen en una casa ni la seua generació de residus. El grup municipal consultarà amb un advocat per recórrer la forma de calcular la taxa pels perjudicis que comporta per als habitants de la Canyada, i altres barris del municipi.
A més, les regidores de Compromís van informar que el grup ha plantejat a l’alcalde que l’import de la taxa es retorne d’ofici i no amb un altre ecobono, amb els consegüents tràmits que suposa per a la ciutadania. A la Junta de Portaveus d’este matí l’alcalde s’ha compromès a estudiar la proposta. Així mateix, les regidores comunicaren al públic que Compromís per Paterna preguntarà al ple de dilluns quan pensa el govern del PP retornar l’ecobono –import de la taxa de fem municipal– a la gent que ha pagat més de l’import bàsic de la taxa, com són molts veïns i veïnes de la Canyada.
Exemples a seguir
D’altra banda, Giuseppe Grezzi, va constatar que hi ha una altra manera de gestionar els residus sempre que hi haja voluntat política. El portaveu ecologista va il·lustrar esta informació amb els exemples de Vitoria –on sancionen les pràctiques ambientals negatives mitjançant una ordenança de residus–, o alguns municipis de Catalunya, que exigeixen a les empreses de recollida de residus urbans un compromís explícit d’augmentar fins a un determinat percentatge el reciclatge. Esta condició està present en el mateix plec de condicions del concurs públic i si l’empresa no compleix, l’Ajuntament li paga menys.

Manipulació amb la taxa de fem municipal
Per la seua part, la portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll va denunciar l’actitud manipuladora de Lorenzo Agustí, que ha quedat demostrada després de la publicació de les sentències sobre la taxa del fem, que d’una banda desqualifiquen l’actuació de l’alcalde, desestimen el recurs que va interposar junt a altres veïns i veïnes, i d’altra no reconeix la il·legalitat de la taxa de fem municipal. Ripoll va informar als assistents del contingut de la sentència, on s’acusa a l’alcalde d’actuar amb temeritat, incoherència, i d’haver abusat del seu càrrec institucional.

Intervenció de Giuseppe Grezzi

3 comentaris:

Anònim ha dit...

comprmis se junta con los ricos de la cañadayreniega de los paternerosque los pusieron en el ayuntamiento pero lla bendran las elecciones y los quitaremos entre todos los paterneros del ayuntamiento por falsos con nuestropueblo mirar la foto de la cuadrilla que son son cuatro aprobechados de las circustancias y el engaño al partido que los tubo que borrar de militantes por desonestos y se quedaron con las actas de cncejalas que heran de EU con los votos de la izquierda paternera pero izquierda unida es la verdadera izquierda espñola y se esta fortaleciendo para las priximas elecciones y compromis te olvidaremos por desleal

Anònim ha dit...

pp si compromis no nunca massssss

Anònim ha dit...

animo compromis