Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 4 de febrer del 2009

COMPROMÍS DENÚNCIA LA DUPLICACIÓ DE CONTRACTACIONS DAVANT DE LA NEGATIVA DEL PERSONAL DE LA BRIGADA D'ANAR A GESPA (Empresa Municipal)



Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna, ha denunciat este matí la situació en què es veuran abocats els 80 treballadors/es de la brigada municipal que han manifestat la seua pretensió de no pertànyer a GESPA, l'empresa pública municipal que s'encarregarà de la neteja de locals municipals, la consergería en centres socials i col·legis, les notificacions i el manteniment general d'instal·lacions municipals, entre altres treballs. Estos treballadors –Excepte 10 u 11 interins– Han preferit continuar pertanyent a la plantilla de l'Ajuntament, però des del govern del PP no els han garantit que continuaran realitzant els mateixos treballs que ara fan, i pretenen contractar altres persones perquè s'integren en l'empresa pública i realitzen els mateixos treballs que realitzen ells. Per a Ripoll, l'actuació municipal en este tema és un total despropòsit perquè "les 80 persones estan molt qualificats, formades en l'Ajuntament durant anys podent-se malgastar la seua experiència i competència professional". A més, Ripoll va destacar que "el govern municipal del PP pensa contractar a nou personal perquè s'integre en l'empresa pública per a fer el mateix treball que ara fa el personal de la brigada. Açò és un despropòsit i una greu irresponsabilitat: degradar un personal qualificat només perquè no s'integre en la nova empresa i que suposarà una càrrega a les arques municipals que haurem de pagar la ciutadania".
Compromís per Paterna vam proposar la creació d'esta empresa, i votarem a favor de la seua creació –No així de les empreses mixtes– Perquè suposaria, entre altres coses, millors salaris per als treballadors que ara estan contractats per empreses privades per a neteja, consergeria, notificacions, etc. Una empresa pública, sense intermediaris privats que lògicament busquen el benefici empresarial, millorarà els salaris del personal, que ara cobra només el salari mínim interprofessional. Però el cas dels treballadors de la brigada és diferent, perquè no volen deixar de ser treballadors de l'Ajuntament per a passar a dependre de l'empresa pública.
Davant d'esta situació, Loles Ripoll ha proposat a Lorenzo Agustí que "eixos treballadors continuen desenrotllant la seua labor des dels seus llocs de treball actuals, i que no es dupliquen les contractacions per a no malgastar diners públics i experiència professional, i que l'empresa pública incorpore només el personal que ara està contractat per les empreses privades".
Finalment, volem destacar que l'estalvi previst amb la creació de la GESPA es volatilitzaria amb esta sobrecàrrega de contractacions. Segons l'informe de la Sra. Álvaro regidora d'Hisenda per als pressupostos de 2009, l'estalvi previst seria d'un 7%, concretament mig milió d'euros suposant que el personal de la brigada passe a GESPA, però com no passarà, el gasto de les noves contractacions serà de més de 2 milions d'euros, que hauran d'eixir de les arques municipals

3 comentaris:

Anònim ha dit...

seria la unica manera de hacerlos trabajar pues en la brigada no rabajan se pasn todo el dia sin producir solo mareando la perdiz perros fuera del ayuntaiento que hay mucha gente que si que quiere trabajar

Anònim ha dit...

ENTONCES QUE PASA QUE COM LA BRIGADA NO SE PASA PAGAN LOS CIUDADANOS DE PATERNA EL DOBLE POR EL MISMO SERVICIO YA QUE UN FONTANTERO O JARDINERO NO PUEDE SALIRSE DE SUS FUNCIONES QUE ESTAN FIJADAS EN SU FICHA DE TRABAJO.
PERO SI ESTOS NO VAN QUE FUNCIONES HACEN? SI NO SON LAS MISMAS Y CONTRATAN A OTRA GENTE EL CIUDADANO PAGA DOS VECES POR EL MISMO SERVICIO. ¿DONDE ESTA EL AHORRO?...EN EL BOLSILLO DEL SR. AGUSTÍ. Y DE LOS AMIGOS QUE METE EN LA EMPRESA.

Anònim ha dit...

Si sabes que la brigada no trabaja, pues denuncialo a quien corresponda, concejal y alcalde, que vosotros para ir a contarle historias y chismes si que encontrais momento.
Asi, que no acuses y no generalices, el tema es que no se deben duplicar gastos.
Por sistema eres prepotente, maleducado y ... encima siempre el mismo. Tu también deberias trabajar.