Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 25 de febrer del 2009

COMPROMÍS PER PATERNA EXIGEIX UNA COMISSIÓ MUNICIPAL PER A EVITAR LES CONTRACTACIONS A DIT I EL PARTIT POPULAR ES NEGA


Compromís per Paterna va presentar dilluns en el Ple municipal una moció en la qual es plantejava la creació d’una comissió especial –formada per tècnics municipals, representants sindicals i polítics, i un representant del Consell de Participació Ciutadana– que establisca un barem objectiu per a adjudicar els llocs de treball, de forma que no es puguen fer contractes a dit a amics i coneguts, a persones afins, en definitiva, al PP. El govern municipal del Partit Popular de Paterna s’ha oposat a constituir esta comissió adduint que ja hi ha una comissió formada per regidors que supervisarà el procés, pero no ho controlarà, que és el que Compromís hem proposat. Amb esta negativa l’Ajuntament tindrà les mans lliures per a contractar a qui vullga, tal com va destacar anit la regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo.

La proposta del grup municipal pretenia garantir la transparència en la contractació de personal dels projectes que l’Ajuntament de Paterna ha de gestionar en diversos àmbits: per a les obres finançades pel govern central (auditori, parc del Tir de Colom i canalitzacions dels barrancs de la Font i Barat); per a obres a càrrec de la SUMPA (rehabilitació d’edificis, etc.) i per a la SML, l’empresa pública municipal. L’Ajuntament ha aprovat una clàusula que permet que el 50% de totes les contractacions es faran a parats de Paterna, però l’únic requisit que ha plantejat el govern municipal és que els treballadors i treballadores vagen al SERVEF. Per a Compromís per Paterna eixa és una condició necessària, però no suficient. Segons va defensar ahir Cristina Domingo “pensem que estos treballs han d’adjudicar-se a partir d’un barem objectiu que tinga en compte els criteris de capacitat d’exercir el lloc, i el de la situació personal i familiar dels demandants d’ocupació”. El PP s’ha negat a establir este barem però, a més, està posant traves a la difusió de les ofertes de treball.

L'accés al treball públic es regix pels principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, que han d'aplicar totes les entitats del sector públic estatal, autonòmic i local, segons l'estatut bàsic de l'empleat públic. Les administracions públiques, entitats i organismes seleccionaran el seu personal (funcionari i laboral) per mitjà dels procediments de publicitat, transparència, imparcialitat, independència i agilitat. Però el Partit Popular de Paterna ha incomplit el supòsit de publicitat. El govern del Partit Popular només ha publicat les ofertes de treball de la nova empresa municipal en el tauler d'edictes de l'Ajuntament, i açò és absolutament insuficient. Des de Compromís per Paterna, la portaveu, Loles Ripoll, ha manifestat este matí que “els nous llocs de treball haurien de publicar-se en el Butlletí Oficial de la Província, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i, si és el cas, en altres diaris oficials o en el periòdic oficial de l'administració interessada, tal com marca la legislació”.

Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna, ha afirmat: “estem diàriament en contacte amb la ciutadania i hem pogut constatar la preocupació de la gent perquè les contractacions amb diners públic es facen de manera transparent, cosa que només es pot garantir creant una comissió com la que hem proposat i el Partit Popular ha ignorat. Això només pot crear recels entre la ciutadania o contribuir a un repartiment del treball injust guiat per interessos partidistes”.

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=289445