Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 25 de febrer del 2009

EL PP ES NEGA A REOBRIR LA COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ SOBRE LA GESTIÓ DEL EXREGIDOR J. FERNÀNDEZ














Discurs de LOLES RIPOLL al Ple:

Esta Comissió en què vostés senyors i senyores de PP no han fet ni una sola pregunta es tanca en fals.
Vostés han comés una irresponsabilitat política i han consentit una possible irresponsabilitat administrativa.

Vostés com a equip de govern haurien d'assumir que des de l'Ajuntament es podrien repercutir els gastos de les factures presentades per les empreses Vernet, Integral SL i/o Assessors Urbanístics Valencians, ja que segons diu l'enginyer municipal en el seu informe sol·licitat des de la dita comissió d'investigació:

“Les empreses Vernet, Integral SL i/o Assessors Urbanístics Valencians van realitzar treballs de neteja en la via pública i en els polígons, i la realització d'estos treballs correspon al Servici de neteja viària...” (L'empresa FCC)

No obstant això, la Sra Alvaro, presidenta de la comissió en funcions, manté que no s'ha produït cap duplicitat:

“... no havent-se produït duplicitat amb les labors que ha de desenrotllar l'empresa de Foment i Contractes S.A. (FCC) en els polígons industrials, ja que FCC presta servici de neteja viària en vies públiques.”

Existix o no duplicitat?... Fem cas del Sr. Enginyer o a la Sra. Alvaro?

Tots els informes haurien d'estar en un expedient en contractació perquè s'haguera pogut obrir una investigació i de esta forma reclamar a FCC el compliment del contracte.

En la compareixença que ha efectuat este mateix matí el Sr. Fernández afirma: “els originals han d'obrar en l'Ajuntament, atés que ell, durant la seua gestió, els entregava a l'inspector de servicis, qui havia de traslladar-los a l'Enginyer municipal, i este per la seua part a la Secció de Contractació als efectes oportuns”

Sap vosté Sr. Agustí que en l'articule 39 de la Llei orgànica 2/1982 es diu: "Quedaran exempts de responsabilitat els que actuaren en virtut d'obediència deguda, sempre que hagueren advertit per escrit la imprudència o legalitat de la corresponent orde, amb les raons en què es fonen".

Tot informe requerix l'obertura d'un expedient. On estava eixe expedient?. On es trobaven el dia de la comissió els originals dels informes elaborats per l'exregidor Sr. Fernández?

Nosaltres només disposem de còpies... L'oficial major no els tènia, en una compareixença feta per l'inspector de servicis, persona de confiança del Sr. Fernández, s'afirma que dits originals estaven en poder de l'exregidor, la qual cosa, per cert, està penada per la llei amb presó.

On estaven els originals Sr. Agustí? Per descomptat en la comissió NO. El Sr. Fernández tampoc els tènia i, a més, ha efectuat una compareixença on afirma no tindre'ls.
Sr. Agustí els tènia vosté, en un calaix.. Perquè?
Com vostés veuran transparència la mínima i es posa de manifest la responsabilitat política i el seu consentiment en una possible responsabilitat administrativa.

Finalment, vostés conclouen d'una banda que “no es deduïx, en cap cas, un enriquiment injust que vaja en perjuí de l'Administració Municipal” a més d'advertir que “no s'ha acreditat relació familiar” entre les dos empreses i el regidor Fernández. Haurem de recordar que el Sr. Agustí va dir en el seu dia que Fernández mantenia una “suposada relació familiar” amb una de les empreses.

Només els falta proposar que se li pose el nom a un carrer.

Vosté i algú més sabran els motius reals i les pressions que han tingut per a destituir al Sr. Fernández.

Per tot allò que s'ha exposat hem presentat una moció, esperant ens voten la urgència, on sol·licitem es reòbriga la comissió d'investigació i, en el cas que no tinguen voluntat política de què això succeïsca, remetre totes les còpies de la dita comissió al Tribunal De Comptes i a la Fiscalia per a garantir la transparència. Si és el cas, que es prenguen la mesures oportunes en relació a les conclusions de la dita comissió.