Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 23 de març del 2009

COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL SIMULACRE D’EVACUACIÓ DE LA CANYADA ESTÀ PENDENT DES DE FA MÉS DE MIG ANY

El director general d’Interior va prometre que es realitzaria en la tardor i encara estem esperant


El que no passa en 10 anys pot passar en un dia. Una gran part del barri de la Canyada viu dins d’un recinte que té només dos eixides: els dos passos a nivell. Esta zona del barri que queda dins de les vies està vorejada pel bosc de la Vallesa. Per això, si es produïra algun incendi o emergència d’un altre tipus i la població haguera de ser evacuada, sense un pla d’evacuació el caos estaria assegurat. El pla d’evacuació és necessari per a avaluar l’eficiència de la coordinació i detectar les fallades en hidrants, pressió de l’aigua, vies d’evacuació, sistemes de comunicació a la població, etc.

Per això, el 13 de juny de l’any passat, el director general d’Interior, en la seua visita al parc natural amb motiu de la presentació a la premsa i a la ciutadania dels mitjans d’extinció d’incendis, va comprometre’s a realitzar un simulacre d’evacuació de la població de la Canyada després de l’estiu. La Junta de Barri de la Canyada ho havia sol·licitat en nombroses ocasions, però tampoc s’havia fet res. Fins i tot, el representant del Consell de Participació Ciutadana en el Comité de Mobilitat també va demanar fa un mes que es fera el simulacre d’evacuació. Però el govern municipal del PP dóna la callada per resposta, i mentrestant el director general d’Interior s’oblida de les seues promeses.

Cristina Domingo, regidora de Compromís, afirma: “abans de les eleccions el PP va prometre un pla d’autoprotecció que incloïa simulacres d’evacuació periòdics. Ara han passat ja dos anys des que governa el PP a Paterna i s’han oblidat d’una qüestió tan important per a la seguretat”. Segons Domingo, “a més del pla d’evacuació, cal informar la població sobre com actuar en cas d’incendi i posar vigilància especial contra incendis abans de l’estiu, especialment els dies de pasqua en què el bosc de la Vallesa és tan visitat”.