Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 12 de març del 2009

COMPROMÍS PER PATERNA PRESENTA UN PLA PER A REDUIR L'OBESITAT INFANTIL


El pla es presentarà hui a la Mesa de Salut, convocada un any després de la seua constitució



L'obesitat infantil ha augmentat en dos dècades del 5 al 16% entre xiquets de 6 a 12 anys. La població infantil de Paterna no és una excepció. Els últims anys han augmentat sobretot els xiquets i xiquetes amb sobrecàrrega, que a Paterna quasi arriben a la mitat del total. L'obesitat està associada a nombroses malalties com a hipertensió, diabetis, hipercolesterolemia o patologies cardíaques.

Per açò és important que l'Ajuntament de Paterna pose en pràctica un pla contra l'obesitat que promoga hàbits saludables entre les xiquetes i xiquets, i també entre els adults, sobretot les mares i pares de xiquetes i xiquets menuts, ja que han de ser un eix fonamental del canvi d'hàbits alimentaris en les seues filles i fills.


Compromís per Paterna hem elaborat un pla per a lluitar contra l'obesitat, i ens agradaria haver-ho presentat ja en la Mesa de Salut, la constitució de la qual es va aprovar en 29 de maig del 2008 però hem hagut d'esperar a hui què es realitzarà la primera reunió. El pla d'acció municipal contra l'obesitat hauria d'abordar el problema des de l'etapa gestacional fins a l'edat escolar i per a una implantació eficaç es desenrotllaria durant almenys quatre anys amb la implicació de les regidories de Sanitat, Consum i Educació.

Tal com es pot llegir en el pla, este constaria de:
1. Accions de sensibilització en l'àmbit escolar sobre menjar saludable conscienciació a pares i mares i alumnat sobre la necessitat reduir les menjars entre hores, les llepolies, les begudes ensucrades i els esmorzars a base de brioxeria industrial
2. Estímul de l'activitat física en els col·legis més enllà de l'assignatura d'Educació Física
3. Posada en pràctica d'un servici telefònic amb informació científica actualitzada en matèria de nutrició i alimentació infantil
4. Subvencionar comerços que publiciten aliments saludables
5. Informació sobre l'obesitat en els centres de salut i creació d'una unitat específica contra l'obesitat.

Compromís per Paterna lamentem que la mesa s'haja convocat quan ha passat quasi un any des que es va aprovar la seua constitució. Esta mesa podria ser un instrument interessant per a millorar la sanitat a Paterna sempre que es reuna amb una periodicitat acceptable i no una vegada a l'any.

Segons Loles Ripoll (Iniciativa), portaveu de Compromís, “en esta Mesa de Salut s'ha d'informar la ciutadania dels problemes que associacions de veïns, juntes de barri, i també el nostre grup polític hem estat criticant últimament sobre retards en els centres de salut, falta de personal, etc., i a més estudiar maneres potenciar la salut pública en el municipi. El nostre grup municipal ja va alertar fa mesos sobre el fet que Paterna té la taxa de mortalitat més alta de la comarca de l'Horta. Fa falta estudiar esta i altres qüestions per a millorar la salut pública en el municipi”.

http://www.eltorrenti.com/editoriales/200903-1/20090312-008.htm

1 comentari:

Anònim ha dit...

Está bien lo de presentar proyectos, la gente del pueblo estámos muy quemados con la sanidad que tenemos.
Yo no acabo de entender la posición de la concejala...al final si tiene tan pocas competencias, ¿para que existe la concejalia? ¿para pagar otro sueldo?.Me da la sensación de que va de victima.
Tendrá que asumir en que partido está y cuales son sun competencias.