Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 25 de març del 2009

EL CONSELL SUCUMBIX A LES PRESSIONS DE LES COMPANYIES


COMPROMÍS PER PATERNA DENUNCIA QUE LA PROPOSTA DE NOU DECRET NO EXIGIX LA SEGURETAT DE LES LÍNIES ELÈCTRIQUES



La proposta de nou decret permet les tales perquè no obliga a les empreses elèctriques a adaptar les línies perquè siguen segures.

Segons va publicar ahir la premsa, el decret permet “autoritzar les podes, talls o desbrossaments condicionat a què les branques o les copes dels arbres tinguen una distància igual o inferior a la distància de seguretat”. Açò, ni més ni menys, vol dir que s'ha de reduir la vegetació davant de qualsevol problema que ocasionen les línies –purnes, despreniment d'algun cable, etc.– Perquè precisament les línies elèctriques no es consideren segures. Açò contradiu flagrantment el PORN del parc natural del Túria, que exigix que les línies elèctriques que travessen el parc “siguen de provada seguretat” perquè no provoquen cap incendi. Però la Generalitat ha preferit que isca perdent la vegetació que les elèctriques. Ha redactat una proposta de decret que no exigix esta seguretat en les línies a les empreses perquè açò suposaria una forta inversió, no tanta com traure les línies del parc, però per descomptat, una inversió que la Generalitat no exigirà a les empreses. Per a Cristina Domingo, regidora de Compromís per Paterna “és molt més barat contractar a unes empreses que eliminen la vegetació amb motoserres que invertir en tecnologia perquè les línies no provoquen incendis. Esta és la verdadera raó que ha motivat a la Generalitat per a redactar este decret, i no el respecte a la biodiversitat i al medi ambient”.
Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna ha anunciat que en breu que el grup parlamentari Compromís de les Corts presentarà una proposició no de llei que tindrà com a objectiu traure progressivament les línies elèctriques de les zones forestals, i fins que açò es realitze, que les línies siguen de provada seguretat.

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=300011