Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 12 de juny del 2009

EL PP BURLA LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA EN CONVOCAR LA MESA DE TALES AMB LA LLICÈNCIA FIRMADA



COMPROMÍS, PSPV-PSOE i representants veïnals i ecologistes: invitats de pedra sense saber-ho





Ahir va ser convocada la comissió de les tales, una comissió que es va formar a proposta de Compromís per Paterna després de les tales de 2007 en la que participen els grups ecologistes del municipi, representants de la Junta de Barri de la Canyada, tècnics municipals i representants de tots els grups polítics de l'ajuntament. Esta comissió s'ha reunit diverses vegades des de la seua constitució, i l'última va ser precisament ahir. En la reunió es va repartir als assistents un document amb el text de la llicència, que tots pensarem que era un esborrany, per la qual cosa vam fer puntualitzacions per a millorar els termes d'esta, i després de més d'una hora de discussió, el regidor d'Urbanisme, Ignacio Gabarda, davant d'una pregunta de la regidora socialista Carme Ferrer, va revelar als presents que la llicència ja estava firmada des del migdia, i que no es podia modificar. Els presents mostrarem la nostra absoluta perplexitat i indignació perquè en cap moment se'ns havia dit que la llicència ja estava donada, i se'ns havia fet creure que encara es podien matisar aspectes per a millorar els seus termes.

Compromís per Paterna i el PSPV volem manifestar la nostra total indignació davant d'esta manera de procedir del regidor Gabarda. Tant la representant de Compromís en la comissió, Cristina Domingo, com la del PSPV, Carme Ferrer, li van comunicar al regidor que així no s'han de fer les coses. Que hi havia hagut temps suficient per a convocar a la comissió abans de donar la llicència, i així arreplegar en esta les aportacions de la comissió, però només se'ls va permetre ser convidades de pedra –amb la resta de representants veïnals i ecologistes– sense ni tan sols saber-ho.

Esta comissió havia funcionat molt bé i havia fet propostes interessants per a aconseguir que els treballs forestals prop de les torres d'alta tensió es realitzaren d'una manera respectuosa. Ara l'Ajuntament ha donat la llicència sense que en esta s'especifiquen dos punts que per als assistents eren importants: d'una banda, la llicència havia d'especificar que no s'utilitzaria maquinària pesada per a extraure la fusta per l'afecció que podia ocasionar en el sòl, i d'altra banda que la biomassa no havia d'extraure's del parc.

Estes dos qüestions no s'arrepleguen en la llicència. Esperem que el compromís de Xarxa Elèctrica, els representants de la qual van acudir al final de la reunió, i la vigilància de tècnics municipals i representants ecologistes quan es realitzen els treballs, servisca per a minimitzar els impactes que es puguen produir, per no haver tingut en compte els aspectes que no es contemplen en la llicència i que l'oposició hi haguera inclòs.

Açò és una prova de la forma de procedir de l'equip de govern del PP que, amb actituds com esta, demostra que no creu en la participació ciutadana.


Publicada també a:
http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=331488

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090612/horta/electrica-talara-pinos-vallesa-20090612.html

http://www.paternaahora.com/index.php?option=com_content&view=article&id=239:la-oposicion-critica-que-se-les-convoque-cuando-la-licencia-cuando-la-licencia-de-las-talas-ya-estaba-firmada&catid=56:la-canada&Itemid=2

http://www.pagina26.com/comunitat-valenciana/xuquer-turia/8299-paterna-permetra-a-red-electrica-tallar-arbres-a-la-vallesa.html

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Y al final Gabarda como todos,LA VOZ DE SU AMO, muy buenas formas, muy discreto, y al final parece que este"faba" pero hace lo mismo que el alcalde: sisisi...pero a hacer lo que quieren y encima engañando al personal.
¡YA LES VALE!,
Al final utilizan a los ciudadanos y gentes de buena voluntad...¿ estan ustedes esperando socarrarnos del todo?

Anònim ha dit...

Esto es una tomadura de pelo y de las grandes como la utilización de las juntas de barrio y algunas asociaciones.
Pero no nos van a hacer callar DENUNCIEMOS TODOS COMO TRATAN A LA CIUDADANIA, desenmascaremoslos de una vez para que sepan que sabemos QUIEN NOS GOBIERNA.
No hay derecho que se burlen de nosotros así.