Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 12 de juny del 2009

LES TALES DE LES ELÈCTRIQUES EN LES ZONES FORESTALS

El dissabte 13 de juny a les 10.30 hores tindràn lloc les Jornades Forestals, on la regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, participarà amb una ponència baix el lema "Les tales de les elèctriques en les zones forestals. El cas de la Vallesa amb la perspectiva del nou decret que prepara la Conselleria". A continuació, podeu llegir un extracte de la conferència:

En els últims anys hem assistit amb impotència al que eufemísticament les companyies elèctriques anomenaven "treballs sota les línies d’alta tensió per a previndre els incendis forestals". Amb la paraula treballs han amagat la realitat, la realitat en forma de tales salvatges en les quals s’ha eliminat tota la vegetació sota les línies d’alta tensió: arbres, sotobosc... i amb una amplària de 25 metres.


A més, les companyies elèctriques feien les tales només amb el permís autonòmic, i no demanaven llicència d’activitat a cada ajuntament on anaven a talar. Així va passar a Paterna, on en l’any 2007 van arribar a la Vallesa Iberdrola i Red Eléctrica i es van posar a talar. A les poques hores, alertats per gent de la zona, anàrem desenes de veïnes i veïns i ens vam posar al costat dels arbres per a impedir que les motoserres continuaren destrossant el bosc. Eixe dia vam aconseguir parar les tales, i també un altre dia, però després les elèctriques van portar moltes colles i no poguérem impedir que continuaren.
A la Vallesa van desaparéixer la meitat d’arbres que va cremar l’incendi de 1994, i el que és més greu, el sòl va quedar sense protecció vegetal i exposat a processos erosius. Segurament coneixereu casos semblants a moltes altres àrees forestals per on passen línies elèctriques. En total, són més de 1.000 hectàrees afectades per línies d’alta tensió a tot el País Valencià on s’està suprimint tota la vegetació que hi ha sota les línies.

Llegir més

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bè. Vostes endavant encara i que l'equip de gobern amb Agusti i Gabarda es riguen de la musica i del que la toca.