Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 24 de juliol del 2009

Acord i PSPV signen una moció de censura per a tirar al PP a Puçol

Els 9 edils socialistes i de Acord d'Esquerres pacten que Martí (PSPV) siga alcalde

Després de mesos de negociacions diuen que el PP "va facilitar" l'acord

Text de César Garcia - Levante-EMV
Foto: Abelard Comes

Sis regidors del PSPV i tres edils de la coalició Acord d'Esquerres (EU-Verds i Izquierda Republicana) de l'Ajuntament de Puçol van presentar dimecres, a primera hora, una moció de censura per a desallotjar al PP del govern municipal i a Mariano Sanchis de l'ajuntament, que estaven en minoria amb 7 regidors. El ple per a l'elecció del nou alcalde, l'actual portaveu socialista José Vicente Martí, serà el 3 d'agost. Les formacions signants de la moció han negociat durant mesos un pacte de "esquerres", s'han entès en l'oposició per a aprovar propostes amb la seua majoria i fins i tot van aprovar en ple una reprobación a l'alcalde per autoritzar unes festes de toros per decret, en 2008.

A principis d'este any quasi es va arribar a un acord, però discrepàncies en el repartiment d'àrees, així com les filtracions, quasi trenquen la negociació. Els últims mesos, PSPV i Acord van decidir mantenir en secret les converses. La passada setmana es va tancar l'acord de govern i dimecres es va presentar la moció. "La fruita no s'agafa si no està madura", responia el alcaldable quan va ser preguntat. "Per què ara?", se li va interrogar. "La fruita ha madurat i l'esquerra pot treballar en conjunt, com ha fet des de l'oposició", va respondre. També ha influït i molt la sortida de l'ajuntament de l'exalcalde Josep María Iborra, present en el saló de plens, que va renunciar a l'acta d'edil al gener per a donar pas a la renovació en el PSPV, que va triar secretari general al futur alcalde.

El traspàs de poders va accelerar les negociacions. Cal recordar que Iborra va ser desallotjat de l'ajuntament amb altra moció de censura entre PP, EU, Bloc i UV, que aupó a Juanma Busto (EU) com alcalde (2004-07). Ara Busto, que es va donar de baixa en EU i està pròxim a Iniciativa -la diputada Mónica Oltra va estar protegint la moció-, és el portaveu "independent" de la coalició d'esquerres, clau a retornar l'ajuntament al PSPV.

La moció, segons els signants del pacte, ha estat accelerada per la gestió del PP. "El PP ha estat víctima dels seus errors i ha facilitat l'acord", va ressaltar Martí, que va destacar que dos anys després de les eleccions, en les quals va guanyar el PP però l'esquerra tenia més edils, s'ha aconseguit "el que volia el poble". Busto va exposar les raons de la moció, entre les quals va destacar el "incompliment" dels acords plenaris per part del PP, el seu "incapacitat" per a negociar o la "paralització" d'inversions. "Només hi ha cartells del Plan E" del Govern central, va dir Martí. També van recordar la reprobación i van acusar a l'alcalde de voler "enfrontar" a l'oposició amb els festers per una reducció en partides de festes.

Encara que ningú de la direcció del PSPV va acudir a Puçol, Martí va destacar que el respatller de Blanquerías és "absolut". El secretari general, Jorge Alarte, va assegurar que el PSPV de Puçol, al que va felicitar pel seu "acord progressista", té el seu suport i el de l'Executiva Nacional.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ahora salen con el tema del transfugismo, lo que no se explica es por que no lo han planteado antes si es que lo tenían tan claro...
Los del PP se mosquean con las mociones de censura, como si no fuera un derecho contemplado por la ley, y ellos no las presentaran dende les parece o pueden.
entre los peceros y los peperos estamos arreglados.

Anònim ha dit...

A ver si vamos recuperando gobierno en los pueblos sobre todo del horta, que ya nos vale, ahora es para que los cabezas de lista del psoe se lo planteen( es decir las direcciones), les quedan dos años.
Y desde luego que cuenten con los partidos de izquierda que luego los necesitan para gobernar, pero para eso tienen que confiar antes y hacer equipos de trabajo donde se pueda, si no tenemos PP para tiempo.