Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 24 de juliol del 2009

L’AJUNTAMENT DE PATERNA DESAPROFITA RECURSOS HUMANS PER A TREBALLS PER A LA COMUNITAT

Compromís proposa que es renove el conveni amb institucions penitenciàries

Els veïns i veïnes de Paterna que han de fer TBC (treballs en benefici de la comunitat) per a redimir la pena, han de realitzar-los a València i d’aquesta manera el nostre municipi esta deixant escapar recursos propis que poden ser beneficiosos per a la ciutadania. L’Ajuntament de Paterna tenia un conveni amb l'administració de justícia per a que els penats feren els TBC a Paterna, però en un moment donat va desvincular-se del conveni per “dificultat del seu compliment en existir poques places on complir les penes així com la falta de personal per al seu correcte seguiment, a pesar que el nombre de sentències que condemnen estos treballs s’havien incrementat”. A més, no hi havia tècnics municipals que els tutelara i no trobaven faenes per a encomanar-los. Per això, fa 5 anys tots els grups polítics van decidir no renovar el conveni.

Segons les informacions que ha pogut recabar el grup municipal Compromís per Paterna, a hores d’ara a València hi ha massa gent per a desenvolupar estos treballs i no saben ja quines funcions encomanar a tanta gent. Amb la implantació del carnet per punts ha augmentat moltíssim la gent que ha de fer este tipus de treballs. Ara hi ha moltes persones que han perdut punts per cometre infraccions de trànsit i que han de fer treballs a la comunitat que, a més, han d'estar relacionats amb el motiu pel qual estan condemnats.
Hi ha en el municipi algunes associacions que sí que tenen conveni amb institucions penitenciàries, i són les úniques que tenen algunes persones fent este tipus de treballs.

Per a que no hi haja aquesta saturació de personal per a TBC i que Paterna puga aprofitar els seus recursos, Compromís per Paterna ha proposat que l’Ajuntament, amb el recolzament de tots els grups municipals, firme un nou conveni. Segons ha manifestat la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, “evidentment, l’Ajuntament haurà d’estudiar molt bé quins treballs encomanar a estes persones per a que els ajuden en el seu procés de reinserció social i, a més, no lleven llocs de treball, que és el que estableix la normativa dels TBC”.

Segons ha afirmat Ripoll: “Algunes de les activitats que podrien fer serien ajudar a regular en els pas d’escolars a col·legis, acompanyar a gent major per a anar a l’ambulatori o per a fer determinades tasques que requerisquen algun tipus de suport, tasques de reforç en biblioteques procurant que el material estiga ordenat, etc”. Estes activitats, i moltes més que poden proposar els serveis tècnics municipals podrien realitzar estes persones en el municipi, i contribuirien a millorar la seguretat i la qualitat de vida de molts paterners i paterneres.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic segura que si els donaren treball més d'un diria que s'aprofiten aquestes penes per no crear llocs de treball. De fet, aquesta mateixa notícia però a l'inrevés l'he llegida en un diari i com a protagonista un altre poble.

@EmparNavarro ha dit...

El grupo ecosocialista critica al Ayuntamiento de Llíria porque según su portavoz, Paco García, emplea a tres condenados a TBC para que cumplan sus penas en tareas municipales que benefician a empresas privadas y que nada tienen que ver con el fin con el justifican su carácter de pena sustitutiva de prisión.
http://elcampdeturia.es/comarca/lliria/244-acusan-al-ayuntamiento-de-emplear-a-condenados-para-ahorrarse-salarios.html

Anònim ha dit...

De lo quese trata es de que hay una realidad y es que hay personas que tienen que cumplir ese tipo de "pena" y lo mejor es consensuar que tipo de trabajo han de hacer y donde.
Otra cosa es cuestionarse el que no existiera la pena.
Así que la mejor manera es regularla.Desde luego sin quitar puestos de trabajo.
¿O es que no nos acordamos del tema de la objección cuando el servicio militar?.
Yo no estába de acuerdo en que se hiciera pero el problema es que la ley así lo decia...pues regulemoslo...

Anònim ha dit...

En el pueblo hay quien tiene que hacerlo por multas y no sabe donde, en Valencia están saturados, precisamente para que no se hagan para empresas privadas o para quitar puestos de trabajo, habría que estudiar la forma contando con ONGs del pueblo por ejemplo...