Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 29 de juliol del 2009

COMPROMÍS RECORRERÀ CONTRA LA VULNERACIÓ DEL PROTOCOL DE NOMINACIÓ DE CARRERS

El protocol es va aprovar per a anar equiparant les denominacions dedicades a dones i a homes: actualment més del 80% dels carrers estan dedicats a homes i quan el protocol es va aprovar no havia cap ciutat del món que hagués adoptat una normativa com aquesta

Lorenzo Agustí ha modificat la denominació de l'avinguda del País Valencià que es un nom reconegut en el Estatut d'Autonomia i una denominació històrica relacionada amb la lluita per les llibertats democràtiques

ClicaLaImatge

Dilluns, el govern municipal del PP va consumar amb l’aprovació plenària, fent ús de la seua majoria absoluta, el canvi de denominació de l’avinguda del País Valencià pel de Corts Valencianes. La regidora de Compromís Cristina Domingo va anunciar que el grup interposarà un recurs perquè siga un jutge qui obligue a rectificar al PP, que ha vulnerat amb este canvi el protocol de nominació de carrers aprovat fa tan sols tres mesos. Este protocol obliga a l’ajuntament a “aprovar una borsa de denominacions de carrers per a la futura retolació de vials” i a “retolar els successius carrers que vagen estant disponibles”.

El protocol es va aprovar per a anar equiparant les denominacions dedicades a dones i a homes, ja que actualment la immensa majoria dels carrers de Paterna porten un nom masculí. Per això es va elaborar una llista formada per noms de dones, homes i institucions en la proporció de tres noms de dona i un d’home, institució, etc. El nom que corresponia retolar era el de Maria Moros, i l’equip del PP, saltant-se un protocol que ells mateixos votaren fa tres mesos, ha decidit canviar el nom d’avinguda del País Valencià pel de Corts Valencianes.

Cristina Domingo, regidora de Compromís i membre d’Iniciativa ha afirmat que "el PP de Paterna està demostrant molt poc de respecte a les normes que ells mateixos han aprovat. Que pot pensar la ciutadania d’un equip de govern que va aprovar un protocol de denominació de carrers i que ara, només tres mesos després, deixen en paper mullat? Les majories absolutes no donen dret a fer el que li dóna la gana a qui les té, les normes que s’aproven s’han de respectar i la ciutadania ha de saber que vulnerar-les té conseqüències, per això anirem al jutjat perquè siga un jutge qui els obligue a rectificar”.

Compromís per Paterna va manifestar fa una setmana que no compartim este canvi de denominació perquè el nom País Valencià no ha sigut mai problemàtic. Igual que ningú pensaria canviar Regne de València, una denominació històrica, considerem que tampoc calia canviar este nom, que va ser un estendard de la llibertat i que, igual que el de Regne, no és un nom oficial, però ha tingut un significat molt positiu en un període històric tan important com va ser la transició democràtica i encara apareix en el preàmbul del nostre actual Estatut d’Autonomia.

Publicada:

Hortanoticias

El Torrentí
El Punt

3 comentaris:

Unknown ha dit...

No al cambio de nombre de la avda. Pais Valencià en facebook:
http://www.facebook.com/groups.php?ref=sb#/group.php?gid=116042521314

Anònim ha dit...

Sense por... y con "presunción de inocencia", encara que mates a la abuela...
A denunciar tot el que considereu, i li digueu a la Villajos, que no es cuestión de tener más suerte com digue al ple, es un tema de responsabilitat i de creure en la justicia sense tendre amiguets dins...son uns "prepotents i faroleros".

Anònim ha dit...

Gracies Jóse per l'enllaç. De veres moltes gracies.
Loles Ripoll-portaveu Compromis