Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 22 de juliol del 2009

EL PP CANVIARÀ EL NOM DE L'AVINGUDA DEL PAÍS VALENCIÀ VULNERANT EL PROTOCOL DE NOMINACIÓ DE CARRERS APROVAT FA TRES MESOS

Lorenzo Agustí pretén modificar la denominació de l'avinguda del País Valencià emulant a la seua homòloga de Torrent, Maria José Català


El nom de País Valencià està reconegut en l'Estatut d'Autonomia: és una denominació històrica

El govern municipal del Partit Popular de Paterna va portar ahir a la Comissió Municipal de Convivència, un informe proposta que contempla el canvi de denominació de l'avinguda del País Valencià de Paterna pel d'avinguda de les Corts Valencianes. Açò suposa l'incompliment del protocol de nominació de carrers que l'Ajuntament va aprovar per unanimitat fa tres mesos. Este reglament, que va proposar el grup municipal Compromís per Paterna, obliga a dedicar els nous carrers de la ciutat i altres que es puguen modificar a tres dones per cada nou carrer dedicat a un home i d'esta manera s'anirà reduint la desigualtat tan flagrant en els noms dels carrers que hi ha actualment. Segons ha plasmat l'Oficial Major en el seu informe, el canvi de nom de l'avinguda del País Valencià pel d'avinguda de les Corts Valencianes comporta l'incompliment del protocol, de manera que segons s'apunta, l'Ajuntament només té dos opcions: atorgar a l'esmentada avinguda el nom de María Moros Aigües o “deixar sense efecte l'acord municipal d'aprovació del protocol de retolació i així poder acordar la nova denominació.

A més de tot açò, el que ha omplit d'estupor al nostre grup municipal és el canvi de nomenclatura totalment innecessari i absurd. Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís i membre d'Iniciativa, “només respon a un capritx de l'alcalde per copiar la seua homòloga María José Catalá –alcaldessa de Torrent– I demostra el talant reaccionari i sectari d'ambdós”.

El nom de País Valencià està reconegut en l'Estatut d'Autonomia: és una denominació històrica que s'associa a l'etapa de la transició i a la lluita per les llibertats democràtiques. “Igual que a ningú se li ocorreria canviar el nom de l'avinguda del Regne de València, una denominació històrica i tradicional, tampoc entenem perquè volen canviar el nom a l'avinguda del País Valencià de Paterna, retolada com a tal en 1979”, ha criticat la regidora.

No obstant això, si que existixen a Paterna alguns nom de carrers que no complixen amb la Llei. Concretament, incomplixen la Llei de la Memòria Històrica, que ha conllevat un bolcada a la política sobre símbols franquistes i suposa la retirada de qualsevol símbol de la dictadura dels edificis de titularitat estatal, autonòmica i local.


En l'aquarterament Daoiz i Velarte de Paterna hi ha diversos escuts preconstitucionals amb la figura de l'àguila. Així mateix, també hi ha carrers relacionats amb la dictadura franquista, que curiosament corresponen a més a hòmens, com la del ministre de Vivenda, Vicente Mortes; Gerardo Salvador, alcalde de Paterna del 46 al 70; el primer edil de l'any 46, Ernesto Ferrando; o el ministre d'Educació franquista, José Luis Villar Palasí. Tal com ha recalcat la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, “des de Compromís per Paterna esperem i exigirem, que es mantinga el compliment de la dita llei en TOTA la seua amplitud”.

PUBLICAT:
Pàgina 26
Hortanoticias
El Torrentí

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Como siempre "entretenimientos", mientras la situación social, de limpieza, inversiones en los barios, pago de impuestos...etc en el pueblo empeoran.
Intenta crear un debate, que NO EXISTE, y que no se atrevió a plantear en oposición. Seguramente porque es sabedor que fué un nombre puesto POR CONSENSO( ya que es tan consensuador), por todos los grupos políticos del ayuntamiento hace muchos años.
El año pasado ya entretuvo con el tema de "bous al carrer", cuando sabia que iba a salir que no.
Por cierto si hubiera salido el "si", él es el primero que hubiera tenido que ingresar en el hospital( eso sí en uno privado, como hacen los ricos".

Anònim ha dit...

A ver si nos vamos enterando de que éste alcalde que se llama de "centro", lo que va a hacer es romper el consenso y abrir un debate, la izquierda ha estado "muy calladita" con el tema de la ley de la memoria histórica y ya se ha abierto la "caja".
¿Va a cambiar los nombres de las calles y el colegio que aún tiene referencias al franquismo, o eso le parece reabrir una herida?
Decia que iba a hacer nose cuantas consultas para saber lo que quiere el pueblo...pues desde la ridicula sobre el bous al carrer , nunca más se supo.
entonces intentó cargarse una ordenanza aprobada en pleno, y ahora pretende cargarse un protocolo también aprobado en pleno.
AL FINAL ESTE EQUIPO DE GOBIERNO VA A DESESTABILIZAR LA DEMOCRACIA.

Anònim ha dit...

Yo le voy a proponer que la oficina del -Servef, la ponga debajo de mi casa y con acceso directo, ya que mi familia y vecinos estamos en paro y nos viene mejor.
¿no dice que es que lo piden los vecinos?. ¿cuantos, desde cuanto tiempo?. ¿ no será que vendió la cabra en la campaña?.
Oye pues que haga una consulta, que dijo que iba a hacer muchas, de los temás de interés.Lo que no dijo es para quien era el interes.
Ahora además de mentiroso, y enchufar a los suyos hace ridiculeces.
Averiguad de quien es familiar una conseje del Valentin Hernaez...que se apellida Contelles de segundo.