Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 6 de juliol del 2009

"Estan deixant en ridícul la democràcia i això no es bo"

Vostés estan deixant en ridícul la democràcia i això no es bo. Per això els anunciem que anem a recórrer perquè siga un jutge els que els obligue a rectificar. No volem judicialitzar la vida política cosa que vostes ens han acusat en premsa, però en este cas considerem que les majories absolutes no donen dret a fer el que li dóna la gana a qui les té, que les normes que s’aproven s’han de respectar i que la ciutadania ha de saber que vulnerar-les té conseqüències.

Però si ho han fet malament vulnerant el protocol de noms de carrer, no s’han quedat arrere volent canviar el nom de País Valencià. Per què volen canviar un nom que està en l’actual estatut d’autonomia, del que, a més, va ser un nom emblemàtic que va unir a tot el poble durant els anys de la transició en la reivindicació de llibertat, amnistia i estatut d’autonomia? El nom País Valencià no ha sigut mai problemàtic. Igual que ningú pensaria canviar Regne de València, una denominació històrica, tampoc tenim per què canviar este nom, que va ser un estendard de la llibertat i que, igual que el de Regne, no és un nom oficial, però ha tingut un significat molt positiu en un període històric tan important com va ser la transició democràtica. A més, a Paterna, este nom va ser consensuat en el seu dia per totes les forces municipals, incloent el UCD i els independents d’aquell moment, que no tenien precisament una ideologia d’esquerres. Este canvi de nom té molta més repercussió de la que possiblement pensen vostés. Suposa trencar un consens al qual es va arribar durant la transició i que ha continuat durant més de 30 anys, i fins i tot s’havia actualitzat incorporant la perspectiva de gènere amb el protocol de la nominació dels carrers. Si volen canviar algun nom de carrer, encara queden alguns de personatges franquistes que ara, amb l’aprovació de la llei de la memòria històrica, caldria canviar i nosaltres farem un segiment estricte. Però no, continuen per un camí que només pot portar a la confrontació.

Els demanem que s’ho pensen millor i retiren la proposta, i així guanyarem tots: d’una banda, no vulneraran el protocol de nominació de carrers, i d’altra es mantindrà un nom que figura en el nostre estatut, que en el seu moment va ser aprovat per tots els grups municipals i que forma part d’un moment històric de reivindicacions de llibertats públiques del qual espere que totes i tots ens sentim orgullosos, supose que vostés també. Per tant, reflexionen, canvien d’opinió i retiren la proposta.