Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 18 de setembre del 2009

En la setmana de la mobilitat sostenible Compromís constata l'embús de Paterna en sostenibilitat urbana



Fa més dos anys que el PP governa Paterna. Certament l’estil del PP i del seu alcalde és diferent. Les declaracions a favor de la sostenibilitat s’han anat succeint, però si es fa una anàlisi concreta del que ha fet el PP trobem que Paterna no ha avançat en sostenibilitat urbana.

S’han fet plans que s’han presentat a bombo i platerets, però que no s’han materialitzat. Paterna té un Pla de Mobilitat Sostenible, realitzat en esta legislatura, amb una sèrie de propostes interessants per a millorar la mobilitat sostenible, però ens temem que acabe en els calaixos, igual que el diagnòstic ambiental que es va fer en 2005, que formava part de l’Agenda 21 Local i que l’actual equip de govern no ha utilitzat. No sabem tampoc per a què ha servit que l’alcalde firmara el Pacte dels Alcaldes per a reduir el CO2, ja que Agustí no ha explicat què farà en el municipi per a reduir les emissions de CO2.

Des de fa dos anys no s’ha fet cap carril bici més, i els que hi ha estan desconnectats i impedixen que la població puga fer recorreguts segurs en bicicleta, ja que ha de compartir l’espai amb el cotxe en molts recorreguts. Fins i tot hi ha barris que estan aïllats com Lloma Llarga, del qual no es pot eixir en bicicleta, només hi ha una carretera sense carril bici.
D’altra banda, la peatonalització del centre, demanada reiteradament per la població en diverses assemblees de pressupostos participatius, no ha avançat.

La comissió de residus no es reunix des de fa quasi un any, i a pesar dels requeriments del nostre grup, la titular de la Regidoria, Inmaculada Contelles, no convoca la comissió.

Compromís per Paterna, en la veu de la seua portaveu, Loles Ripoll, ha afirmat que "estos plans pareixen obeir més a operacions de màrqueting que a una verdadera preocupació per avançar en la sostenibilitat de Paterna. El nostre municipi necessita governants que es posen a la faena, que treballen en concret i que es preocupen més per fer i menys per aparentar".

Publicada:
El Torrentí