Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 23 de setembre del 2009

Compromís, en lluita contra l'obesitat infantil

Compromís per Paterna va presentar al mes de març passat un pla municipal per a reduir la obesitat. El pla es tractarà el proper 30 de setembre a la Mesa de Salut, i el grup municipal portarà un programa concret que ja s’ha implantat amb èxit a molts municipis de l’Estat Espanyol a fi que Paterna puga adherir-se. Es tracta del programa Thao, un pla de prevenció de l'obesitat infantil que es realitza a nivell municipal, amb accions continuades durant 4 anys. El programa THAO té com finalitat il·lusionar i mobilitzar a tota la ciutadania cap a un estil de vida saludable.

L'obesitat infantil ha augmentat en dos dècades del 5 al 16% entre xiquets de 6 a 12 anys. La població infantil de Paterna no és una excepció.

Els últims anys han augmentat sobretot els xiquets i xiquetes amb sobrepes, que a Paterna quasi arriben a la meitat del total. L'obesitat està associada a nombroses malalties com a hipertensió, diabetis, hipercolesterolemia o patologies cardíaques.

Per açò és important que l'Ajuntament de Paterna pose en pràctica mesures per a reduir l'obesitat i que promoga hàbits saludables entre les xiquetes i xiquets, i també entre els adults, sobretot les mares i pares de xiquetes i xiquets menuts, ja que han de ser un eix fonamental del canvi d'hàbits alimentaris en les seues filles i fills.

Des del blog de Compromís per Paterna podeu consultar el programa Thao clicant el següent enllaç:
Programa Thao

Publicada:
El Torrentí
El Punt

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bè, a veure si fan cas