Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 23 d’octubre del 2009

COMPROMÍS DENÚNCIA QUE LES EMPRESES DEL PLA ZAPATERO NOMÉS HAN CONTRACTAT A POC MÉS DE LA MITAT DEL PERSONAL ESTIPULAT EN ELS PLECS



Especialment greu és l'incompliment en les obres de l'auditori, que havia d'ocupar a 104 persones i només ha donat treball a 24.





Compromís ha demanat l'obertura d'expedients sancionadors a les empreses.

Les expectatives d'ocupació del Partit Popular no es complixen i Paterna afronta esta crisi permetent que les empreses incomplisquen i no contracten el personal a qui s'havien compromés en els projectes del Pla Zapatero. De les ocupacions previstes dins d'este pla per a Paterna s'ha contractat no arriba al 70% del que pacta.

La situació de crisi que afecta Espanya és greu i Paterna no és una excepció. La taxa de desocupació del nostre municipi és del 13% i en el mes de setembre eren ja 6251 les parades i parats a Paterna.

El Pla Zapatero del Govern central pareixia que podia ajudar a frenar l'avanç de la desocupació; concretament serien 202 persones les contractades per a les obres de la canalització del Barranc de la Font, el parc Central i l'Auditori. Llavors, l'alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí es va omplir la boca amb la creació d'estos més de 200 llocs de treball i amb l'articulació d'una clàusula social en les contractes per a emprar al 50% de parats del municipi.

Però deu mesos més tard la situació és ben distinta, tal com ha quedat reflectit este matí en el Consell Econòmic i Social. Segons les dades aportades en esta reunió la contractació en cada una d'estes tres grans obres no ha complit amb les xifres estipulades i dels 202 ocupacions que s'anaven a generar només s'han materialitzat 140. Les xifres concretes són les següents: l'empresa adjudicatària de les obres del barranc de la Font havia de contractar a 98 persones i hi ha empleat a 50; per al parc Central havien 72 llocs de treball previstos de què s'han concedit 66; però especialment preocupant és el cas de l'empresa adjudicatària de les obres de l'Auditori, que havia d'ocupar a 104 persones i ha donat treball a 24.

Possible expedient sancionador per incompliment del plec de condicions

L'incompliment d'estes xifres suposa no acatar amb els plecs de condicions gràcies als quals els projectes es van adjudicar a les diferents empreses que optaven al concurs. A més, segons ha destacat la portaveu de Compromís, Loles Ripoll (membre d'Iniciativa) “el Pla Zapatero tenia com un dels seus principals objectius la creació d'ocupació, i per a nosaltres açò és el que s'ha d'aconseguir, no sols hem d'acontentar-nos amb el manteniment dels llocs de treball”. “El que està passant a Paterna amb les empreses que estan incomplint les condicions quant a la contractació és molt greu, i de fet així ho ha confirmat este matí el tècnic de Promoció Econòmica i Ocupació, que ha aconsellat realitzar requeriments a estes empreses”, ha afegit la portaveu del grup municipal. Però per a Compromís açò no basta i fonts del grup municipal han instat a l'equip de govern a estudiar un expedient sancionador i inclús a la paralització d'algunes obres, en concret han fet referència a l'Auditori.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Y en la nota les dá a ustedes la razón... que poco control y que manera de gobernar el ayuntamiento, parece que sólo interesan las nuevas empresas esas...