Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 22 d’octubre del 2009

Compromís per Paterna es felicita per la inclusió de les trinxeres de Paterna en el Catàleg 2009 de Béns i Espais Protegits del municipi
















Loles Ripoll: "És sens dubte una bona notícia però no hem de quedar-nos aquí, cal aconseguir la protecció i rehabilitació de tot l'entorn"

L'Ajuntament de Paterna va aprovar a l'abril una moció (a proposta de Compromís) per a aconseguir la protecció de tota la línia defensiva XYZ, a la qual pertanyen les trinxeres de Paterna.

Compromís per Paterna va presentar el passat mes d'abril una proposta, aprovada per la corporació en ple, instant a la Conselleria de Cultura a catalogar la línia XYZ com Bé d'Interès Cultural. Amb aquesta moció preteníem també instar a la resta de municipis que componen la línia a sol·licitar a la Generalitat la protecció de la línia amb la finalitat de dotar a aquesta actuació de coherència en tota la seua extensió. Malgrat que els objectius d'aquesta proposta en el seu conjunt no s'han aconseguit encara, des de Compromís volem felicitar al Gabinet Tècnic de l'Ajuntament de Paterna per la inclusió de les trinxeres de Paterna en el Catàleg de Béns i Espais Naturals Protegits del municipi.

La catalogació de les trinxeres de la Guerra Civil en aquest llistat és una bona notícia sens dubte i és, a més, un pas imprescindible per a aconseguir la catalogació de la línia com Bé d'Interès Cultural i perquè en un futur no molt llunyà sigua possible la rehabilitació dels prop de 200 elements entre els quals es troben búnkers, trinxeres, nius de metralladors, túnels i altres fortificacions.

Segons ha ressaltat la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, "donada la importància històrica i cultural d'aquest conjunt defensiu vam considerar que és fonamental protegir-lo en la seua totalitat". Es tracta d'una línia de trinxeres de 26 quilòmetres que, a més de travessar el nostre terme municipal, afecta a altres municipis. Però sens dubte la protecció de les trinxeres de Paterna ens agradaria que servira per a animar a la resta d'ajuntaments implicats a acompanyar-nos en aquest tipus d'iniciatives.

Malgrat tot, la regidora Loles Ripoll no ha volgut passar per alt que aquesta catalogació ha d'obligar a l'Ajuntament a anar més enllà en la cura d'aquest patrimoni tan valuós: "És una bona notícia però no hem de quedar-nos aquí, cal aconseguir la protecció i rehabilitació de tot l'entorn, que ara mateix està brut, descurat i sense cap senyalització".