Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 21 d’octubre del 2009

PARC DEL TÚRIA: COMPROMÍS DENUNCIA QUE ÉS LA CONSELLERIA QUI HA DE NETEJAR ELS LÍMITS DE LA VALLESA

Ripoll: “Agustí no ha d’emprar els diners municipals per a netejar les zones perimetrals del bosc perquè és una actuació que ha d’executar la Conselleria amb el seu pressupost, ja que pertany al pla contra incendis del parc natural


El grup municipal de Compromís per Paterna ha exigit a Lorenzo Agustí que no assumisca competències que no li corresponen amb diners de Paterna. Concretament Agustí ha anunciat la “actuació immediata de l’ajuntament en els límits del bosc de la Vallesa pel perill d’incendi”. No obstant això, la Generalitat, en el seu pla de prevenció d’incendis per al parc natural, aprovat el mes de juliol passat, ha destinat 410.386 euros per a l’execució i manteniment de faixes perimetrals a zones urbanitzades, o siga, per als mateixos treballs anunciats per Agustí.

Per si fóra poc, hem pogut comprovar que estes actuacions no entren dins de les previsions del pla municipal contra incendis, per la qual cosa la Conselleria és la responsable d’estos treballs.

El municipi no té perquè pagar una actuació que ha d’assumir la Generalitat. Segons Loles Ripoll, membre d’Iniciativa i portaveu de Compromís: “abans de ser declarada la Vallesa part del Parc Natural del Túria, els ajuntaments havien d’assumir este tipus de tasques, però des que la Vallesa forma part del parc natural, és la Generalitat qui les ha de realitzar. L’Ajuntament de Paterna no ha d’assumir esta competència, i més quan estem en crisi i els ingressos municipals estan sota mínims”.

Amb esta actuació, Ripoll denúncia que Agustí ha volgut ser complaent amb els veïns que li ho van demanar, mentres oculta la inactivitat de la mateixa Conselleria que tot el temps que està declarat el Parc Natural a penes ha començat a exercir les seues obligacions, com en este cas.

Per esta raó, el nostre grup ha exigit a Agustí que suspenga els treballs previstos i que exigisca a la Conselleria que els execute amb el seu pressupost.