Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 19 de novembre del 2009

Cada vegada menys arbres en els carrers de La Canyada

Compromís denúncia la política erràtica del Govern del PP en el tema de l'arbratge
Exigim que es complisca l'ordenança d'arbratge i que es planten arbres per a donar ombra a l'estiu


Fa alguns mesos que s'estan reposant les voreres de la Canyada. L'equip de govern no ha donat instruccions per a augmentar els escocells –alcorques- existents i així poder plantar arbres allí on no existeixen. Perquè resulta que a La Canyada hi ha carrers amb la meitat d'una vorera amb arbres i l'altra meitat sense no-res, o una casa amb arbres en la vorera i la casa següent sense un arbre. Qualsevol visitant que no coneix el barri s'estranya de la anárquica distribució de l'arbrat que, per altra banda, va decreixent dia a dia.

El govern municipal està desaprofitant la possibilitat de remeiar una situació anòmala i antiecológica. Nombrosos estudis coincideixen a afirmar que els arbres en les voreres donen sensació de frescor a l'estiu i faciliten el trànsit dels vianants, que d'aquesta manera caminen per l'ombra. Precisament a La Canyada no hi ha pisos que puguen donar un poc d'ombra als vianants, i a l'estiu no es pot caminar sense algun element que protegisca del sol. Ara que s'estan reposant les voreres i que poden augmentar els seus usuaris, serà molt difícil que aquests transiten per elles a l'estiu per el sofoco que suposarà caminar a ple sol.


Per qué algunes voreres tenen arbres i unes altres no?

Això es deu al fet que tradicionalment els veïns han pagat la urbanització de la seua casa i alguns s'han plantat arbres i altres, no. Aquesta situació ha perdurat fins a ara, i fins i tot en aquesta ocasió, els treballadors de les empreses de reposició de voreres també pregunten als veïns si posen o no escocells, encara que ara la repavimentación es paga amb els impostos de totes i tots. És comprensible que molts veïns i veïnes, havent de triar entre escombrar les fulles dels arbres durant tot l'any o no fer-lo al no tenir arbres, hagen triat el segon, i aquí arribem al nus del problema: ELS VEÏNS I VEÏNES PAGUEN PER LA NETEJA VIÀRIA AMB ELS SEUS IMPOSTOS, i no tenen per què escombrar un dia darrere un altre les seues voreres.

Per això, Compromís per Paterna considerem que l'Ajuntament ha d'aplicar l'ordenança de l'arbratge, segons la qual en les voreres ha d'haver arbres.

Però ha de ser el govern municipal qui responsablement decidisca engegar una política coherent d'arbratge en tota Paterna, i especialment a La Canyada: arbres en totes les voreres, preferiblement de fulla caduca i d'arrels profundes perquè les voreres sigan duradores. I, això sí, que els serveis de neteja facen la seua comesa, que per això els paguem.

La supervivència de molts dels arbres existents no està garantida
Adjuntem unes fotos realitzades després de reposar una vorera de la Canyada. Es pot observar com restos del paviment omplin completament el escocell, i fins i tot en una foto es pot veure una franja de ciment damunt de la terra, que reduïx l'espai d'alimentació de l'arbre. Això no és una excepció. L'Ajuntament ha d'exigir a les empreses adjudicatàries que acaben bé el treball respectant l'arbratge existent.

Un trist exemple del que no ha de passar
En les dues primeres fotos observem un arbre al que es protegeix amb un cañizo perquè les obres d'urbanització no li afecten. Però després, no se sap per què, ho han talat i han pavimentat el escocell. Operacions com aquesta es realitzen contínuament a la Canyada.

Voreres amb i sense arbres
Es pot observar una mateixa vorera amb i sense arbres. Un desaguisado paisatgístic.

Publicada:
Infopaterna
El Torrentí