Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 10 de novembre del 2009

Compromís demanarà concessió figura BIC a línia republicana "El Puig-Carasoles"



El grup Compromís en Els Corts proposarà que es concedisca la figura de Bé d'Interès Cultural (BIC) als 26 quilòmetres que componen la línia defensiva republicana de la ciutat de València "El Puig-Carasols", que conta amb búnkers en bon estat de conservació i trinxeres excavades en la pedra. Això mateix és el que vam sol·licitar des del grup municipal Compromís per Paterna i que ha tingut com a resultat inmediat la inclussió de les trinxeres al catàleg de bens culturals de Paterna, però ara amb el recolzament del grup parlamentari tindrem més força per a aconseguir aquesta protecció.

Segons un comunicat de Compromís, el grup parlamentari defensarà demà en la Comissió d'Educació dels Corts Valencianes una Proposició no de Llei en la qual demana la rehabilitació d'aquesta línia defensiva. La línia discorre des del municipi del Puig fins a Manises, passant pels termes de Paterna i San Antonio de Benageber, pel bosc de La Vallesa, Entrepins, València la Vella i Riba-roja de Túria.



Donada la importància històrica i cultural d'aquest conjunt defensiu "vam considerar que és fonamental protegir-lo en la seua totalitat". "Si s'aprova aquesta proposició, podrà aconseguir-se la rehabilitació de prop de dos-cents elements entre els quals es troben búnkers, trinxeres, nius de metralladora, túnels i altres fortificacions.

Vista de la Vallesa des de la línia





Més




Fotografies:
Fortificacions defensives ubicades al llarg dels 26 quilòmetres de línia

1 comentari:

Anònim ha dit...

el que estava buscant, gracies